Clik Aici!
olguta vasilescu'pensiipensionaripnlpsd

A fost oprită creșterea pensiilor? PSD îi atacă pe liberali. „Ce înseamnă asta?”

Olguţa Vasilescu a spus că pensiile nu vor mai creşte, aşa cum era stabilit în programul de guvernare al PSD.

„Programul de austeritate al PNL pentru pensionari. Din ce citim în preambului programului pentru Muncă, liberalii sunt mai preocupați de ceea ce se întâmplă cu sistemul de pensii în 2060 decât de ce se întâmplă anul viitor. Prin următoarea frază ei ne anunță că nu vor mai aplică actuală lege a pensiilor care prevede creștere de 40 la sută a punctului de pensie anul viitor și recalcularea tuturor pensiilor, începând de anul acesta, pentru a se introduce nouă formulă, mai bună pentru pensionari:

„Constituirea unui grup de lucru pentru a stabili măsuri potrivite astfel încât pensile să nu scadă pe termen lung.”

Mai aflăm că PNL vrea să crească procentul care va fi virat către administratorii de pensii private ai Pilonului 2, de la 3,75% la… nu știm cât, că nu ne spun. Ce înseamnă asta? Se reduce contribuția angajatului la Pilonul 1, de unde primește o pensie garantată de stat, în favoarea Pilonului 2, despre care aflăm că vor elimina obligativitatea administratorilor privați de a depune garanțiile prevăzute de OUG 114/2018. Asta înseamnă o pensie mai mică de la stat, dat fiind faptul că ea se calculează în baza contribuției pe care o vor reduce, în vreme ce nimeni nu mai garantează că privații nu vor falimenta și dacă o vor face, totuși, cine va plăti drepturile noastre? Că depozite de garantare a pensiilor nu vor mai exista. Vreți să știți cât este pensia medie pe care o vor primi românii care au cotizat la Pilonul 2? Păi, haideți să facem calculele. Contul mediu al unui asigurat la Pilonul 2 este, după 10 ani de contribuție, de 6.671 lei. Să presupunem că un român va ieși mâine la pensie. Cei 6671 de lei se împart la o durată medie de viață de 12 ani, ulterior pensionării, adică 144 de luni. Asta înseamnă că el va primi 46 de lei de la Pilonul 2. Adică 10 euro.

Asta în condițiile în care, mărind procentul virat către Pilonul 2, din contribuția plătită de un angajat către Pilonul 1, automat scade și pensia de stat, care este bazată pe contributivitate. În plus, se elimină și posibilitatea de a opta doar pentru Pilonul 1, așa cum introdusesem în legislație. Vi se pare corect?

Că o concluzie: legea pensiilor care prevedea creșteri pentru pensionari nu se va mai aplică pentru că PNL, că un partid vizionar care se află, se gândește la ce se întâmplă cu fondul de pensii în 2060, iar Pilonul 2, unde pensia medie e de 10 euro pe luna va câștigă în dauna Pilonului 1 care va asigura o pensie sigură și decentă!

Să îi tot votați, zic!” a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Hits: 39

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close