A murit Petrică Mîțu Stoian. Cântărețul de muzică populară era internat în stare gravă în Reșița

Petrică Mîțu Stoian, 61 de ani, a fost transportat sâmbătă, 6 noiembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Reșița, județul Caraș-Severin, de la o clinică unde urma o terapie hiperbară post-Covid,, a informat Express de Banat. Starea îndrăgitului artist, internat cu insuficiență respiratorie, s-a agravat rapid, iar medicii nu au mai putut face nimic. Decesul a fost confirmat, pentru Libertatea, de Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa.

Ajuns în UPU, artistul a fost stabilizat și internat pe secția Cardiologie, dar, la scurt timp, starea acestuia s-a degradat, fiind nevoie de intubare și transfer pe ATI.

„A fost adus cu ambulanța, de la clinica Nera, de lângă Sasca Montană, 100 de kilometri de Reșița, unde făcea acea terapie hiperbară. S-a făcut solicitare pentru tuse cu sânge. A dezvoltat o bronhopneumonie și a decedat în urma unui șoc septic. 70 la sută din capacitatea pulmonară era afectată. Colegii mei au făcut tot ce este posibil, dar, din păcate, organismul dânsului nu a mai rezistat”, a explicat Cosmin Librimir, directorul medical SJU Reşiţa, pentru Libertatea.

Ultima postare de pe contul oficial de Facebook al artistului data de pe 27 octombrie.

„Profitați din plin de toate momentele vieții!”, scria rapsodul, iar melodia pe care o recomanda era „De-aș mai fi băiat odată”.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Isverna, zona Plaiul Cloșanilor, județul Mehedinți. Ca mulți alți artiști, și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune „Tezaur Folcloric”, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu. În perioada 1995-2021 a fost angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Tg. Jiu.

A murit Petrică Mîțu Stoian. Cântărețul de muzică populară era internat în stare gravă în Reșița
Petrică Mițu Stoian.

Foto: Facebook Petrică Mitu Stoian Oficial

Hits: 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Stiri Online Din Romania - info-24.ro