Clik Aici!
Stiri Romania

Adela Golea considerată de colegi un model de profesionalism

Medicul a primit un an și nouă luni de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului și instigare la abuz în serviciu.

Colegii săi o consideră un model de profesionalism și comportament, în timp ce judecătorii și procurorii au reacționat după criticile venite în urma condamnării medicului din Cluj.

Adela Golea a decis
să nu meargă mai departe și să nu atace sentința primei
instanțe. Ba chiar își va da demisia de la spital şi de la
Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, unde predă Medicina de
Urgenţă.

Adela Golea spune că a luat această decizie din cauză că nu crede că îşi poate găsi dreptatea în justiţie, arată monitorulcj.ro.

„Nu cred că voi
merge mai departe în acest proces. Acum vreau doar să-mi văd de
viaţa mea personală, nu mai îmi rămâne altceva. Vom vedea cine
va prelua sarcinile mele, eu nu voi continua la spital. Sunt un om
demn, nu pot să le mai predau studenţilor şi să lucrez cu
angajaţii când eu am dosar penal. Nu intenţionez nici să fac
apel, nu cred că voi face. Nu voi face, pentru că eu ştiu cum a
mers acest proces şi nu are niciun rost”, a spus Adela Golea

Scrisoarea deschisă
a colegilor

Într-o scrisoare
deschisă, medicii șefi de secție din cadrul Spitalului Clinic
Județean de Urgență Cluj-Napoca susțin că Adela Golea ”a
luptat pentru fiecare pacient în parte, țintind binele acestuia”.

„Considerăm că dânsa și-a făcut datoria cu cea mai înaltă ținută medicală, profesională și umană, acum și întotdeauna. Este un exemplu de medic și om demn de urmat de foarte mulți din breasla medicală și nu numai.

Adela Golea și-a făcut mereu datoria, și-a dedicat întreaga carieră în slujba comunității într-un loc de muncă atât de solicitant.

Ne exprimăm dorința și speranța ca doamna doctor să rămână în mijlocul nostru pentru a ajuta în continuare pacienții din toată Transilvania. Dorim să subliniem cu tărie profunzimea și profesionalismul cu care a format generații întregi de medici rezidenți de medicină de urgență și de alte specialități (…)

Tocmai de aceea considerăm că lucrurile nu trebuie să se oprească aici, iar adevărul, care este doar unul singur, trebuie să învingă”, se arată în scrisoarea deschisă

Opinia procurorilor

Adela Golea a susținut că nu a interzis niciodată personalului din subordine să recolteze sânge de la șoferii băuți care nu au fost implicați în accidente, ci doar să acorde atenție mai întâi cazurilor grave din urgență. Totul din cauza lipsei de personal în UPU. Procurorii susțin însă că erau suficiente asistente.

În sarcina inculpatei s-a reţinut, prin actul de inculpare, că a emis un ordin prin care a dispus ca personalul din subordine să recolteze mostre biologice de sânge doar de la şoferii implicaţi în accidente de circulaţie, nu şi de la şoferii care nu erau implicaţi în accidente de circulaţie, în ciuda faptului că acest ordin era în vădită contradicţie cu prevederile legale.

Probele administrate pe parcursul procesului penal au evidenţiat, fără dubiu, că asistenta medicală avea timpul necesar recoltării probelor biologice de sânge. Întrucât poliţiştii au insistat să fie recoltate mostrele biologice de sânge în cel mai scurt timp, asistenta în cauză a luat legătura cu medicul şef de tură care, la rândul său, a contactat-o pe inculpată, însă aceasta din urmă a menţinut dispoziţia care interzicea recoltarea mostrelor biologice de la şoferi care nu erau implicaţi în accidente de circulaţie.

Ulterior, inculpata a discutat telefonic atât cu unul dintre poliţiştii care se aflau în incinta UPU, împreună cu un şofer căruia urmau să îi fie recoltate mostrele biologice de sânge, cât şi cu procurorul de serviciu, însă a refuzat să permită recoltarea mostrelor biologice şi după purtarea acestor discuţii.

Atât poliţistul, cât şi procurorul cu care inculpata a discutat telefonic în noaptea respectivă, i-au adus la cunoştinţă că, prin refuzul recoltării mostrelor biologice de sânge, se expune tragerii la răspundere penală, însă aceasta şi-a menţinut decizia de interzicere a recoltării mostrelor biologice”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.


Citește și: Mama adoptivă a Sorinei: „Ne-a povestit că o învățau cum să se comporte, să refuze să plece”. Ce spune despre imaginile de vineri


Citește mai multe despre Cluj Napoca pe Libertatea.Hits: 27

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close