Alan Lancaster, basistul si membru fondator al celebrei trupe britanice Status Quo, a murit

Alan Lancaster a decedat în Sydney, Australia, la vârsta de 72 de ani, în locuinţa sa unde trăia de 45 de ani, informează revista New Musical Express, preluată de Ziare.com.

Potrivit unui cunoscut jurnalist de radio australian, prieten foarte aproapiat al lui Alan Lancaster, basistul și unul dintre membrii fondatori ai grupului britanic Status Quo, muzicianul suferea de scleroză multiplă.

„Cu inima frântă vă anunţ decesul lui Alan Lancaster, un muzician englez cu sânge nobil, un zeu al chitarei si fondator al emblematicei formaţii Status Quo” a scris Craig Bennett pe pagina sa de socializare.

Formaţia rock Status Quo a fost fondată în 1962 cu denumirea „The Spectres” de studenții Francis Rossi și Alan Lancaster. E activă cu actuala denumire din 1969.

Au lansat 33 de albume și pe peste 60 de single-uri, între care „Rockin ‘ All Over the World”, „Whatever You Want” sau „In the Army Now”. 22 dintre piese au fost în Top 10 în Regatului Unit. În 1991, trupa a fost distinsă cu un premiu special pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea muzicii britanice.

În formula Francis Rossi, Andy Bown, John „Rhino” Edwards, Leon Cave, Richie Malone, Status quo a lansat ultimul album, Backbone, acum doi ani.

Foto: Profimedia

Hits: 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Stiri Online Din Romania - info-24.ro