Clik Aici!
elvetiaEVZ Specialfabricaluganopaola tramezzaniSport

Antrenorul din fotbalul mare care și-a dus jucătorii într-o fabrică, după o înfrângere usturătoare

Paolo Tramezzani (49 de ani), fost jucător italian al echipelor Inter Milano, Tottenham Hotspur sau Atalanta, a debutat în antrenorat în 2011. Din acel an, acesta a fost „secundul” lui Giovanni De Biasi la naționala Albaniei, unde a stat până în 2016. Apoi, a făcut pasul către rolul de antrenor principal în prima ligă din Elveția, la Lugano, unde a condus această echipă vreme de un sezon.

Însă, la Lugano, Tramezzani a recurs la un gest motivațional rar întâlnit. După ce echipa sa a fost îngenuncheată de FC Thun, cu scorul de 2-5, tehnicianul italian a trecut de la vorbe la fapte.

Cu noaptea-n cap, într-o fabrică

Dezamăgit de evoluția elevilor săi din meciul cu Thun, Tramezzani i-a dus pe aceștia într-o fabrică „ca să le arate cum oamenii obișnuiți se spetesc muncind pentru un salariu”. Potrivit presei din „Țara Cantoanelor”, italianul și-a condus jucătorii dis de dimineață într-o fabrică de vopsele din Davesco-Soragno. Fotbaliștii de la Lugano s-au prezentat la fabrică la ora 6 dimineața, chiar înainte ca angajații să-și facă apariția la serviciu.

După ce i-a trezit cu noaptea-n cap și le-a arătat ce a vrut să le arate în acea fabrică, Paolo Tramezzani i-a băgat pe jucători direct la antrenament, pe arena „Cornaredo”, la o sesiune de pregătire anti-oboseală valabilă doar pentru cei care au evoluat în dezastrul cu FC Thun. Gestul antrenorului nu a vrut să fie comentat de președintele lui Lugano, Angelo Renzetti. „Nu vreau să intru în amănunte. Tramezzani poate face tot ce vrea cu echipa”, a explicat oficialul, la acea vreme.

„A fost o experiență la care mă gândesem de ceva vreme. Îmi doream acest lucru. După acest episod, lucrurile s-au mai îmbunătățit în echipa mea”, mărturisea Paolo Tramezzani.

În următoarele 5 partide, Lugano a pierdut imediat, cu Young Boys Berna (0-2), dar a câștigat restul duelurilor. La finalul sezonului 2016-2017, Lugano a terminat pe locul al trilea, în spatele lui FC Basel și YB. În 2017, Tramezzani a plecat de la Lugano, dar a continuat în primul eșalon elvețian, la Sion. Sezonul 2018-2019 l-a găsit la cârma formației APOEL Nicosia, iar stagiunea 2019-2020 a pregătit gruparea italiană Livorno.

Hits: 3

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close