Clik Aici!
coronavirusEvenimentpersoane in varstarestrictiiursula von der leyenvaccin

Anunțul zilei: Vom avea vaccinul până la finele anului

”Sper că vor produce un vaccin până la sfârşitul anului”, a declarat Ursula von der Leyen pentru Bild am Sonntag. Ea a anunţat că există planuri pentru a începe în curând testele clinice. Nu a oferit însă alte detalii, menționând că două dintre cele mai promiţătoare echipe de cercetare se află în Europa.

În plus, pentru o campanie rapidă de vaccinare, Uniunea Europeană a discutat deja cu producătorii pe tema capacităţilor globale de producţie, a mai explicat Von der Leyen.

Restricții pentru persoanele în vârstă

Șefa Comisiei Europene susține că restricţiile impuse persoanelor în vârstă – mai ales în cazul celor care trăiesc în cămine de bătrâni – vor trebui să rămână în vigoare cel puţin până la sfârşitul anului din cauza pandemiei de coronavirus.

”În lipsa unui vaccin, contactele cetăţenilor în vârstă vor trebui restricţionate cât mai mult cu putinţă. Ştiu că este greu şi că singurătatea este o povară. Dar este o chestiune de viaţă şi de moarte. Trebuie să rămânem disciplinaţi şi să avem foarte multă răbdare”, a avertizat ea. „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul pentru multe luni, probabil până anul viitor”, a mai spus şefa executivului european. Ursula von der Leyen consideră și că şcolile ar putea fi deschise mai devreme.

Sursa: Agerpres

Hits: 2

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close