Clik Aici!
alerta radioactivacernobilincendii cernobilInternationalradiatii

Asta mai lipsea! Pericol nuclear la granițele României! Situația scapă de sub control

Valorile radiației din zona adiacentă incendiilor de pădure au crescut considerabil, iar vântul a direcționat radiația către Belarus și Rusia în ultima săptămână.

Recent, radiațiile au ajuns s-au îndreptat către Kiev, capitala Ucrainei, însă autoritățile spun că nivelul radiației este încă normal în orașul a cărui populație este de aproximativ 3 milioane.

Katerina Pavlova, șefa agenției care manageriază Zona de Excluziune spune că „incendiile nu se află încă sub control”, în cadrul unui interviu telefonic.

După dezastrul de la Cernobîl din 1986, autoritățile au stabilit, în jurul rămășițelor centralei, Zona de Excluziune, o arie de aproximativ 30 de kilometri în jurul căreia a fost pus gard de sârmă ghimpată, iar accesul este interzis.

Cauza incendiilor nu este încă cunoscută. O ipoteză pe care autoritățile o iau în calcul ar fi aceea  că fermierii să fi incendiat intenționat zone pentru a le pregăti pentru lucrările agricole, iar aceste incendii ar fi fost scăpate de sub control și au ajuns în Zona de Excluziune, scrie NYT.

Hits: 2

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close