Clik Aici!
asociatia pacientilorbonav cancercancercezar irimieEvenimentoncologieSocialspitalTratamente

Atenție la bolnavii de cancer! Ei și cei cu diabet cresc numărul decedaților de COVID-19

După cum se vede din statistica persoanelor decedate de COVID-19, cei mai mulți morți au fost dintre pacienții diagnosticați cu diferite cazuri de cancer și din rândul diabeticilor.
Cezar Irimia, președintel Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer,  atenționează într-o scrisoare deschisă că pacienții bolnavi de cancer, infectați cu coronavirus, au un risc semnificativ mai mare de a fi internați în secțiile de terapie intensivă, pentru a fi ventilați mecanic. Pentru a fi evitată o agravare a bolii, Federația cere, printre altele, aplicarea unor soluții tehnice pentru ca pacienții oncologici să își poată continua tratamentele, dar și măsuri care să îi aibă în vedere în mod special.
”Socilităm crearea unui circuit separat pentru pacientul cu cancer infectat cu coronavirus, deoarece acesta poate deveni ușor un focar de infecție pentru ceilalți pacienți aflați la terapie sau pentru personalul medical. În cazul în care pacienții oncologici trebuie să rămână la domiciliu, solicităm implementarea unui sistem care să permită consultațiile la distanță și monitorizarea efectelor adverse”, a spus președintele Cezar Irimia pentru Radio România Actualități, citat de RADOR.

Cererile Federației sunt pertinente pentru că un bolnav de cancer este destul de plimbat de colo-colo, fie pentru că nu există niște proceduri clare și simple, fie că unii medici nu-și organizează bine treaba și nici nu empatizează cu pacienții.
Cezar Irimia a precizat că sunt necesare reglementări care să permită ridicarea tratamentului de către o altă persoană în numele bolnavului, administrarea tratamentului, inclusiv perfuzabil, să poată fi făcut și la domiciliul pacientului, precum și recoltarea de analize la domiciliul pacientului sub supravegherea personalului medical.

Hits: 8

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close