Clik Aici!
Stiri Romania

Avocatul fostei soții a lui Liviu Dragnea, despre decizia CCR privind completurile specializate

„Din punctul meu de vedere, aşa cum am spus de mai multe ori, pentru cei care au fost condamnaţi definitiv, în momentul de faţă, decizia nu va produce absolut niciun efect. Deci pentru cei care au fost judecaţi în apel de completele de 5 şi în momentul de faţă au o decizie definitivă pe care, eventual, şi o execută această decizie a CCR e mult prea tardivă şi nu va produce niciun efect”, a declarat avocatul Adrian Toni Neacşu, conform Mediafax.

Avocatul a dat exemplu speța în care fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv.

„Un dosar, este vorba de Liviu Dragnea. Până la urmă, problema aceasta a completelor de 3, a lipsei de specialitate a judecătorilor a fost invocată ca motiv de apel chiar în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat. Acolo nouă ni s-a respins acest motiv de apel şi exact pe aceleaşi argumente a fost admis de CCR ca un conflict juridic de natură constituţională. Asta înseamnă, pe de o parte, că noi am avut dreptate şi c, în mod normal acel motiv de apel trebuia admis de completul de 5, iar, pe de altă parte, mai înseamnă că pentru toţi cei care executa în baza deciziei definitive a completului de 5, decizia CCR este mult prea tardivă şi nu va produce niciun efect. Nu au la dispozitie niciun remediu procedural, nicio cale extraordinară de atac prin care să se poata anula hotărârea”, a explicat avocatul, conform sursei citate.

Adrian Toni Neacşu susține că nu poate fi luată în considerare nici varianta unei contestaţii în anulare, aşa cum au fost depuse după decizia CCR privind completurile de 5.

„Nu, contestaţia în anulare vizează întotdeauna numai decizia instanţei de apel, neregulile de la instanţa de apel, ori noi am invocat nereguli în ceea ce priveşte compunerea instanţei de fond, deci nu pot face contestaţie în anulare, iar revizuirea vizează doar situaţia în care se admite o excepţie de neconstituţionalitate, în propriul meu dosar, ceea ce iarăşi nu e cazul pentru că vorbim de un conflict jurdic de natură constituţională. Acestea sunt singurele căi extraordinare pe care le poate face cineva care are decizie definitivă. Concluzia este că nu se aplică”, a precizat apărătorul.

Neacșu a menționat că decizia CCR vizează dosarele judecate la primă instanţă de completele de 3 ale ÎCCJ, „toate dosarele în care nu s-a formulat apel, deci s-a dat o hotărâre, dar nu s-a formulat apel, toate dosarele care se află încă în judecata apelului, precum şi toate dosarele care se află în momentul de faţă în judecata de fond la completurile de 3”.

Curtea Constituţională a Românie a admis, miercuri, sesizarea privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. Aceasta a fost depusă de Florin Iordache, după ce Liviu Dragnea, pe atunci preşedinte al Camerei, şi-a delegat atribuţiile către acesta.


Citește și:

Creierul unui jucător cu origini românești a salvat lumea hocheiului! Pe baza rezultatelor studiului asupra creierului lui Larry Zeidel, alți 146 de jucători din NHL care s-au ales cu leziuni cerebrale de pe urma carierei au obținut despăgubiri de 19.000.000 $

Citește mai multe despre Liviu Dragnea, avocat, CCR și decizie pe Libertatea.Hits: 19

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close