Clik Aici!
anpccarrefourinchidere

Bătaie de joc în supermarket! Inspectorii ANPC au luat măsuri radicale

ANPC a găsit produse expirate, pește stricat, mâncare gătită păstrată în condiții necorespunzătoare și alte nereguli. Cele două magazine închise sunt Carrefour Park Lake și Carrefour Grand Arena, ambele din Capitală.

La Carrefour Bucureşti Grand Arena, în departamentul Gastronomie nu se respectau condiţiile de temperatură la masa caldă, iar unele produse aveau data limită de consum depăşită.

În alte magazine ale reţelei s-au constatat vitrine, cuptoare şi congelatoare neigienizate, ustensile uzate, nerespectarea temperaturii de depozitare la carnea de pui refrigerată sau lipsa informării corecte asupra termenului de valabilitate la preparatele culinare. Carrefour are termen 48 de ore pentru a remedia problemelor şi pentru a elaborara un calendar rezonabil de înlocuire a componentelor uzate excesiv

„S-au verificat mai multe magazine de tip supermarket şi hipermarket din mai multe zone ale țării. Această acţiune a avut în vedere acțiunile precedente, efectuate în 2018 și 2017, prin care se stabiliseră niște măsuri. Spre surprinderea noastră, nu toate au fost avute în vedere de operatorul economic, motiv pentru care la două dintre punctele de lucru controlate s-a luat măsura complementară a suspendării activității raioanelor de comercializarea a peștelui refrigerat – vorbim de Carrefour Băneasa şi Carrefour Lake din București”, a declarat  preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, la Radio România Actualităţi

În acelaşi timp, au fost constatate caracteristici calitative neconforme ale produselor expuse, produse nesigure din cauza lipsei elementelor de identificare sau de etichetare dublă, lipsa informării la locul de vânzare cu privire la prezenţa unor alergeni şi nerespectarea declarării ingredientelor iniţiale ale unor produse.

La raionul de Pescărie, unele specii de peşte prezentau caracteristici calitative neconforme (alterare), iar condiţiile de temperatură la expunere în vederea vânzării nu erau respectate.

 

Hits: 38

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close