Clik Aici!
nicolae paunpastiRahovaSocial

Bătălia de la Rahova şi reacţia unui lider al comunităţii: „Stimați cetățeni români…”

„Stimați cetățeni români de etnie romă, Din nefericire, Sfintele Sărbători de Paști ne-au găsit în acest an într-o situație dificilă, de criză sanitară la nivel mondial.

Cu toții traversăm greutăți și resimțim efectele restricțiilor, însă țin să reiterez apelul meu la respectarea legilor impuse de autorități spre binele societății noastre.

Mă simt profund indignat față de manifestările violente din București, Săcele, Hunedoara sau Fetești, care au marcat comunitățile de romi în ultimele 48 de ore și condamn cu ferminate aceste ieșiri și atitudini cu totul nedemne și nejustificate.

Imaginea etniei rome are de suferit de pe urma acestor fapte lipsite de prudență, iar cei implicați în astfel de acte trebuie să suporte pedepsele stabilite prin lege.

Respectarea normelor de conduită socială este valabilă pentru fiecare dintre noi, iar legea este mai presus de orice răfuială între indivizi. Actele de violență nu trebuie în niciun fel tolerate.

Fac încă o dată apel la înțelegere, ordine și calm din partea tuturor etnicilor romi. Haideți să ne mobilizăm și să dăm dovadă de civism, să ne ajutăm unul pe celălalt și să ne respectăm în aceste momente tulburătoare cu care ne confruntăm.

Este responsabilitatea noastră să ne conformăm regulilor, atât pentru a ne putea proteja, cât și pentru a conviețui armonios.

Am speranța că aceste ieșiri neconforme cu legea nu se vor mai repeta. Orice formă de violență trebuie să înceteze”, a transmis preşedintele Partidei Romilor „Pro-Europa” Nicolae Păun într-un comunicat de presă.

Amintim că mai multe echipaje de poliţişti, jandarmi şi luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale (SAS) din Capitală au intervenit duminică seara pentru aplanarea unui conflict din cartierul Rahova.

Intervenția în forță a fost motivată de faptul că mai multe persoane aflate sub influența alcoolului au ieșit în stradă și au provocat un scandal.

La un moment dat, forţele de ordine au tras mai multe focuri de avertisment în tentativa de a calma spiritele.

Hits: 3

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close