Britney Spears și-ar putea recăpăta independența după aproape 14 ani

Cazul tutelei artistei Britney Spears va reveni în instanță săptămâna aceasta pentru o audiere care ar putea restabili independența cântăreței după aproape 14 ani, notează The Guardian.

Judecătoarea din Los Angeles, Brenda Penny, urmează să se pronunțe asupra cererilor de a pune capăt aranjamentului juridic controversat care a permis unei rețele de oameni să controleze finanțele, cariera și viața personală a vedetei pop încă din 2008.

Spears a cerut în mod repetat încetarea mandatului de tutelă. Tatăl ei, Jamie Spears, tutorele, a spus recent că și el sprijină încheierea acestuia.

Audierea are loc la o lună după ce judecătoarea l-a suspendat din acest rol pe tatăl artistei. Momentul a reprezentat o victorie majoră a cântăreței, care se luptă de ani buni să fie eliberată de sub control, pretinzând că măsura a fost abuzivă. Dacă judecătoarea aprobă încetarea completă a mandatului de tutelă, ar marca un sfârșit extraordinar al unui aranjament neobișnuit care a stârnit proteste ale fanilor pe tot globul, notează publicația din UK.

Fanii ei s-au organizat să blocheze strada în fața tribunalului din LA pentru o demonstrație masivă înainte de audiere.

„Este emoționant, pentru că simt că rugăciunile lui Britney vor primi în sfârșit răspuns”, a spus Junior Olivas, un fan care a fost unul dintre primii care au demonstrat la un miting #FreeBritney în urmă cu trei ani, notează The Guardian.

Artista spune că a fost forțată să lucreze 

În iunie, Spears, în vârstă de 39 de ani, a vorbit public despre asta pentru prima dată, spunând că a fost forțată să lucreze împotriva voinței ei și că tatăl ei și alte persoane controlau detaliile intime ale vieții ei, inclusiv viața socială și relațiile ei romantice.

Un documentar din The New York Times a ridicat întrebări despre motivul pentru care a fost stabilit aranjamentul și de ce instanțele au considerat-o incapabilă de a lua decizii de bază chiar și atunci când își continua cariera muzicală de mare succes. Un al doilea documentar, apărut în luna septembrie, a susținut că tatăl ei a angajat o echipă de securitate care i-a monitorizat convorbirile private și a înregistrat-o în secret în dormitorul ei.

Formă de tutelă sub care a trăit artista în ultimii 14 ani este desemnată de instanță, iar de obicei este stabilită pentru persoanele în vârstă și infirme care nu mai pot lua decizii pentru ele însele.

În cazul lui Spears, criticii au susținut că cei implicați în acest aranjament au profitat de ea, luând milioane de dolari din averea ei, mai notează The Guardian.

Hits: 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Stiri Online Din Romania - info-24.ro