Clik Aici!
agresoranchetacalarasiLocaleminorpolitiesesizare

Călărași. Copil, de 13 ani, sechestrat și bătut de un polițist. ”Agresorul”, cercetat de șefi

Incidentul a avut loc sâmbătă seara când mai mulți prieteni, cu vârste între 12 și 15 ani, se jucau în curtea școlii, aflată în vecinătatea postului de poliție Grădiștea. La un moment, din sediul postului au ieșit doi polițiști, care, cu lanternele în mână, ar fi alergat după copii. Au reușit să-l prindă doar pe Ionuț, pe care l-au băgat în sediul poliției. Din spusele copilului, dar și ale prietenilor lui, martori, care l-au așteptat afară, Ionuț ar fi fost ținut aproape 40 de minute în sediul poliției.

Băiatul a declarat că un polițișt l-a percheziționat și apoi l-a lovit puternic, doborându-l la podea. Apoi, l-ar fi bătut cu picioarele. Nici după ce copilul s-a ridicat de unul singur, polițistul nu  l-a lăsat, lovindu-l în continuare. O femeie polițist i-a oferit minorului un pahar cu apă. Pentru a-l speria, polițistul a luat telefonul copilului spunându-i că îi sună părinții, dar nu a făcut-o.

Ajuns acasă, bătut, cu gura umflată, telefonul spart și pantalonii rupți, Ionuț a povestit părinților ce a pățit. Aceștia s-au dus la postul de poliție pentru a discuta cu agresorul, care însă ar fi negat. Mai mult, tatăl copilului spune că polițistul ar fi dat să o agreseze pe soție, moment în care a sunat la 112. La scurt timp, un polițist de la IPJ Călărași a ajuns la fața locului, discutând cu părțile implicate în conflict. Presupusul agresor ar fi negat acuzațiile.

Părinții au fost chemați, luni, și la sediul IPJ Călărași unde au dat declarații prin ce  a trecut copilul lor. Ceilalți minori, martori la incident, au confirmat, pentru calarasipress.ro, agresarea de către polițist a colegului lor. Părinții au depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași. Purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași, Bianca Ghiveci, a confirmat pentru calarasipress.ro că evenimentul s-a petrecut în secția 6 Grădiștea, iar conducerea instituției a dispus cercetarea disciplinară a celor doi polițiști aflați atunci la post.

Hits: 12

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close