Care este cel mai vechi cântec din lume și când a fost compus

Încă din cele mai vechi timpuri, muzica a fost un mod de divertisment, dar a fost folosită și în diverse ritualuri și ceremonii religioase. Dar, câți dintre noi știm care a fost primul cântec din lume și când a fost compus acesta? Răspunsul la cele două întrebări le veți afla citind acest articol. 

Cuprins:

Care este cel mai vechi cântec din istorie

Pentru  afla răspunsul la această întrebare este nevoie să ne întoarcem în timp cu aproximativ 3.500 de ani în urmă. Mai exact, în jurul anuluui 1.400 î.Hr.

Cel mai vechi cântec din istorie a fost descoperit pe una dintre cele 29 de tăblițe de lut găsite pe la începutul anilor 50 în orașul antic Ugarit din Canaan (actuala Siria).

Conform cercetătorilor, piesa muzicală reprezintă un imn cult, care este cunoscut sub denumirea de „Imnul Hurrian al lui Nikkal”. Nikkal era Zeița livezilor din Egiptul Antic.

Cărturarii care au scris textul acestui cântec au fost akkadienii, triburile semite de păstori nomazi din peninsula Arabiei, în timpul epocii bronzului. Aceștia erau conduși de Sargon I, primul conducător al Imperiului Akkadian.

Cine și cum a decodificat cel mai vechi cântec din lume

Dintre cele 29 de tăblițe descoperite în Ugarit, un singur singur text se afla într-o stare suficientă de conservare pentru a permite reconstrucția muzicală academică modernă. Acesta era scris pe tăblița H6.

Partitura muzicală a fost decodificată de arheomuzicologul britanic Richard Dumbrill, autorul cărții „Arheomuzicologia Antică din Orientul Apropiat”. Cel mai vechi cântec din lume îl poți asculta AICI. Interpretarea la liră îi aparține cunoscutului muzician Michael Levy.

Numărul de silabe din textul melodiei a fost potrivit cu cel al notelor indicate de notațiile muzicale de pe tăbliță.

Abordarea veche muzicală este mai degrabă o înlănțuire de armonii decât o melodie pe note simple. Partea de sus a tăbliței conține cuvintele, iar jumătatea de jos are instrucțiunile pentru redarea exactă a liniei melodice.

Hits: 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Stiri Online Din Romania - info-24.ro