Clik Aici!
StiriStiri Externe

Casca de „astronaut”, invenția unui grup de ingineri din Columbia pentru a-i proteja pe copii de COVID

Doi ingineri din Columbia au conceput o cască, asemănătoare cu cea folosită de astronauți, care să protejeze copiii, dar și adulții, împotriva noului coronavirus, relatează BBC.

Casca cântărește 650g și este realizată în cea mai mare parte din plastic. Are și filtre electrice, dar și o baterie cu litiu, care alimentează un ventilator și care durează până la șase ore. Astfel, cei care o poartă pot respira fără probleme.

Casca de protecție este realizată de un inginer aeronautic, Andres Felipe Giralo, și un designer industrlial, Ricardo Andres. Cei doi au explicat, potrivit agenției Ruptly, că produsul final, care costă 109 euro, este rezultatul a 84 de încercări eșuate.

Au ajuns la acest rezultat, gândindu-se că trebuie să fie ceva confortabil, dar și atractiv pentru copii. Iar casca inspirată de astronauți este soluția, susțin ei, căci îi va face pe aceștia să se simtă ca niște supereroi.

Acum, ei își promovează casca prin Columbia, în contextul în care copiii urmează să revină la cursuri.

Columbia este a șaptea cea mai afectată țară de coronavirus, după numărul cazurilor confirmate. Mai exact, aici au fost înregistrate 945,354 de infecții, potrivit datelor Worldometers.

Guvernul de la Bogota a impus o serie de restricții dure, inclusiv carantină națională, în luna martie. Din luna septembrie, autoritățile au început să mai ridice din restricții. Școlile au început să fie deschise în luna octombrie, cu măsuri stricte de protecție. Elevii sunt nevoiți să poarte mască și să respecte distanțarea socială.

Foto: Profimedia

Hits: 2

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close