Clik Aici!
coronavirusEvenimentinimavirus

Ce nu se știa despre Coronavirus. Atacă acest organ și devine letal?

Afecțiunile cardiovasculare sunt factor agravant în infecția cu Covid-19, iar un nou studiu, publicat în revista de specialitate JAMA Cardiology explică fenomenul Noul coronavirus atacă și inima, nu doar plămânii, iar în cazul unui cord deja bolnav, leziunile produse au poțential fatal, scrie Dailymail.

Covid-19 atacă întâi plămânii, dar nu se limitează la ei. Intestinele, ficatul și rinichii pot avea și ele de suferit. Noul studiu arată însă că noul coronavirus produce și leziuni cardiace.

De aceea, rata mortalității la persoanele cu boli de inimă care iau Covid-19 este foarte ridicată.

În cadrul cercetării conduse de cardiologi pe pacienți cu Covid-19, s-au descoperit infecții și inflamații ale mușchiului cardiac chiar și la cei care nu sufereau de afecțiuni cardiovasculare înaintea contractării noului coronavirus.

Un studiu anterior, condus de medicii chinezi pe 187 de pacienți internați într-un spital din Wuhan, capitala provinciei chineze Hubei și epicentrul pandemiei de coronavirus – studiu luat în considerare și de dr Madjid în cercetarea sa -, arăta același lucru, dar fără a explica mecanismul prin care Covid-19 atacă inima: pacienții cu probleme cardiace prezintă un risc foarte crescut de deces.

Hits: 16

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close