Clik Aici!
an universitareducatiemonica anisievideoconferinta

Ce se întâmplă cu anul universitar. Presiune maximă pe ministrul Educației

Consiliul Naţional al Rectorilor şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” au solicitat Ministerului Educaţiei şi Cercetării iniţierea unei ordonanţe de urgenţă pentru aplicarea unor măsuri specifice, pe întreaga perioadă a stării de urgenţă, care să permită finalizarea a anului universitar curent, informează un comunicat de presă.

Solicitarea a fost făcută în cadrul unei videoconferințe pe care ministrul Monica Anisie a avut-o cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, Consiliul Naţional al Elevilor, Consiliul Naţional al Rectorilor, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Uniunea Studenţilor din România, Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar.

Pe de altă parte, în cadrul întrevederii s-a stabilit că Ministerul Educaţiei şi Cercetării va întocmi ghiduri de realizare a activităţii didactice în mediul online, în care să fie inclusă şi monitorizarea acesteia. De asemenea, a fost luată în discuție situaţia transportului elevilor, ocazie cu care Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat abrogarea HG 309/1996.

„Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar a propus ca bursele elevilor în perioada stării de urgenţă să poată fi transmise şi pe conturi ataşate, ca de exemplu conturile părinţilor. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a propus ca dosarele pentru bursele sociale să poată fi depuse şi online. Secretariatele unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum şi cele ale universităţilor vor asigura permanenţă în primirea/eliberarea de documente necesare elevilor/studenţilor, dar şi familiilor acestora, folosind toate sistemele de comunicare disponibile. Această măsură vine în sprijinul limitării deplasărilor pe perioada stării de urgenţă”, se arată în comunicat.

 

Hits: 7

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close