Clik Aici!
ActiviAcasaoua umpluteoua umplute cicolatareteta oua umplute ciocolataUtile

Cel mai delicios desert pentru masa de Paști. Sigur vei surprinde pe toată lumea

Ingrediente Ouă umplute de ciocolată

– 125 g mascarpone

– coajă rasă de la o lămâie

– 2 plicuri zahăr vanilat

– zahăr după gust (de preferat a se folosi zahăr pudra)

– 1 plic gelatină fin alb mărunțită (1 plic =10 g)

– 7-8 linguri dulceață de căpșune

– 200 ml frișcă vegetală

– 12-13 bucăți ouă de ciocolată

Mod de preparare Ouă umplute de ciocolată

– gelatină se pune la înmuiat în 100 ml apă rece;

– cu un cuțit zimtat decupăm capacele din fiecare ou de ciocolată;

– le așezăm într-un cofrag fiindcă au stabilitate mai bună, iar capacelele le punem deoparte;

– crema de mascarpone o punem într-un vas, adăugăm zahăr după gust, coajă rasă de la o lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat și o amestecăm cu mixerul până la omogenizare 1-2 minute;

– frișcă o batem spumă și apoi o adăugăm la crema de mascarpone;

– punem vasul cu gelatină înmuiată pe foc să o încălzim ușor (atenție nu o fierbem!!! o încălzim până devine lichidă !) și adăugăm 2 linguri la crema de mascarpone și frișcă;

– în alt vas punem dulceață de căpșune (voi puteți folosi și alte variante de dulceață dacă doriți ) și adăugăm la ea 2 linguri de gelatină amestecăm și o lăsăm deoparte;

– umplem ouăle de ciocolată mai mult de jumătate cu crema;

– în mijlocul fiecărui ou de ciocolată umplut ,cu coadă unei lingurițe facem un tunel în care vom turna dulceață;

Astfel umplute ouăle de ciocolată se lasă la rece pentru câteva ore apoi se așează deasupra capacelele de ciocolată și se pot servi la masă de Paști.

Hits: 3

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close