Clik Aici!
ActiviAcasaaperitivchecUtile

Chec aperitiv ușor de gătit, rapid de înghițit. Tocmai bun pentru masa de Paște

În caietul de rețete am dat peste o rețeta de chec aperitiv pe cât de ușor de făcut pe atât de gustos. Nu necesită un efort foarte mare și nici prea multe ingrediente. Iată ce aveti de făcut.

În primul rând rumeniți la cuptor sau în tigaie câteva cubulețe de kaizer (cam 130 gr.). Puteți folosi și  șuncă tăiată cubulețe, care nu necesită prăjire. După ce terminați treaba asta, luați un vas adânc în care amestecați până se omogenizează 3 oua (după ce le-ați spart și le-ați înlăturat coaja, bineînțeles), 125 de ml lapte și 100 ml de ulei. Apoi încorporați 300 gr de făină și 5 gr de praf de copt și amestecați până vă iese un aluat. La rețeta aceastaă nu aveți nevoie de drojdie.

Urmează la rând 50 gr măsline fără sâmburi tăiate rondele subțiri, kaizerul pregătit anterior sau șunca, 200 gr de cașcaval, sare și piper. Noi am adăugat și câteva cubulețe de ardei gras roșu. Încorporați totul în aluat și amestecați bine până se omogenizează.

Acum luați o tavă de chec sau una de guguluf, dacă vreți să vă lăudați cu fotograifile pe Instagram (dacă nu știți ce-i guguluful, căutați pe Google, sigur iese ceva), pe care o ungeți cu puțin unt și o tapetați cu faina. Puneți aluatul în tavă și îl nivelați frumos.

Checul astfel pregătit merge în cuptorul setat la 180 grade, vreme de 35 minute. După ce trece timpul, faceți testul clasic cu scobitoarea ca să verificați dacă s-a copt.

După ce scoateți checul de la cuptor, nu vă repeziți asupra-i, oricât v-ar face cu ochiul, așteptați să se răcească complet, ca să se taie ușor.  Rezultă un aperitiv senzațional, numai bun de pus pe masa de Paște ori de devorat în izolare.

Hits: 4

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close