Clik Aici!
dancilaflorin citugrindeanuparlamentpsdteodorovicitudose

Cîțu face dezvăluiri incendiare. „Am tabloul complet al dezastrului!”

„V-am promis adevărul. Acum am tabloul complet al dezastrului lăsat în urma de guvernarea PSD. Am luat o decizie. Următoarele persoane TREBUIE chemate în fața comisiilor reunite ale Parlamentului pentru a explica situația economică în care ne aflăm astăzi: Sorin Grindeanu, Viorel Ștefan, Mihai Tudose, Ionuț Mișa, Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici. Românii trebuie să știe cu nume și prenume cine a distrus economia în ultimii trei ani”, scrie în postarea sa Florin Cîțu.

Într-o altă postare, ministrul Finanțelor arată că guvernarea PSD a dus la creșterea dobânzilor de la 0.8% la peste 5%; trecerea de la deflație la CEA MAI MARE rată a inflației din UE; cel mai mare deficit bugetar din UE; creșterea deficitului commercial; creșterea defictiului de cont curent.

„Risipa și furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei în acești trei ani. Partea proastă este că 65 de miliarde lei trebuie plătiți de guvernarea 2020-2024. Mai simplu toți indicatorii macro care sunt folosiți pentru a testa sănătatea unei economi s-au înrăutățit. TOȚI. Aceștia sunt și indicatorii care sunt luați în calcul atunci când se analizează oportunitatea trecerii la moneda euro. Guvernarea PSD a îndepărtat România de acest obiectiv. Este evident că PSD a avut intenția să duca Romania cât mai departe de UE și zona euro”, a mai arătat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor și-a făcut bilanțul după trei luni de guvernare, arătând că dobânzile au început să scadă, moneda națională a fost stabilizată, a fost recâștigată încrederea investitorilor, au fost plătite facturi către sectorul privat pe are PSD nu le plătise de ani buni, a fost redus deficitul bugetar și implicit deficitul de cont curent, se pregătesc proiectele majore de infrastructură rutieră și reforma aparatului administrativ:

„Obiectivele pe termen mediu sunt clare – disciplina și consolidare fiscală, echilibru bugetar, contribuția mai mare a investițiilor la creșterea economică, reducerea deficitului comercial și reducerea deficitului de cont curent, transparență, predictibilitate. Eliminăm risipa și furtul din banul public. Doar o economie sănătoasă, fară dezechilibre, poate livra bunăstare pentru toți românii”.

Hits: 7

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close