Clik Aici!
Stiri Romania

Condiții Mizere La Spitalul De Boli Psihice Borșa, Județul Cluj

De
Răzvan Mihalașcu,

Clădirea este veche de 200 de ani, iar Consiliul Județean Cluj, care administrează unitatea medicală, nu a făcut investiții deoarece imobilul a fost retrocedat. Mai mult, autoritățile lucrează de cinci ani la un corp nou pentru a muta pacienții, însă clădirea nu este încă gata.

Condiții mizere la Spitalul de Boli Psihice Borșa, județul Cluj. Deputat USR: „22 de bolnavi într-o cameră. Un infern al mizeriei cu neputință de descris în cuvinte”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat o filmare de la Spitalul din Borșa despre care spune că este un „lagăr de concentrare pentru bolnavii cu boli psihice din județul Cluj”.

Condiții infernale de îngrijire pentru semenii noștri aflați în suferință. 60 de ani de nepăsare.

Pacienții din acest lagăr, fac baie în curte sau în niște băi care seamănă cu cele de la Auschwitz! Iarna, încăperile cu tavan ciuruit, care s-a prăbușit în capul bolnavilor de mai multe ori, sunt încălzite la sobele de teracotă, vechi.

Emanuel Ungureanu, deputat USR

Emanuel Ungureanu susține că 22 de pacienți cu probleme psihice sunt înghesuiți într-o cameră și a văzut saloane cu geamuri sparte.

Nu am văzut așa ceva niciodată, nicăieri, în niciun film horror!

Emanuel Ungureanu, deputat USR

Spitalul de Boli Psihice Borșa se află la 36 de kilometri de Cluj, într-un sat în care nu are sistem de canalizare. Clădirea în care funcționează unitatea medicală este veche de 200 de ani și a fost retrocedată moștenitorilor familiei Banffy.

Din acest motiv, conducerea spitalului a recunoscut că s-au putut face investiții.

Spitalul funcționează în această locație de 60 de ani. Inițial, terenul aflat în folosința spitalului era de patru hectare, dar a existat o cerere de retrocedare începând din anii 2010, fapt care a împiedicat realizarea de investiții în infrastructura spitalului, chiar dacă a existat această dorință.

Ana Jucan, directorul Spitalului Borșa

Potrivit digi24, directorul unității medicale a explicat din 2014 s-a încheiat retrocedarea, iar o suprafață de două hectare de teren a intrat în proprietatea Consiliului Județean Cluj și în administrarea Spitalului Borșa.

Autoritățile vor să-i mute pe pacienții spitalului într-o clădire nouă care se află în construcție de cinci ani.

Clădirea este în fază de finalizare. Mai trebuie făcute unele lucrări. Trebuie convocată recepția și apoi partea de autorizare. Noi estimăm că în două luni de zile o să putem să ne mutăm și intențiile noastre sunt de a ieși din clădirea castelului în această toamnă.

Ana Jucan, directorul Spitalului Borșa

Spitalul Borșa funcționează în Castelul Banffy, un monument istoric ridicat la jumătatea secolului al IX-lea.

sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu

Citeşte şi:

Un bărbat internat la Săpoca a fost găsit spânzurat în curtea spitalului, anul trecut. Familia acuză spitalul: „Ore în șir nu au văzut că lipsea, nu l-a căutat nimeni”

Președintele asociației T.A.T.A, Bogdan Drăghici, a fost reținut. Este acuzat că și-a violat fiica de 10 ani

Alexandru Cumpănașu cere Ministerului Sănătății să efectueze un control la INML. Sorina Pintea: „E mai bine să lăsăm specialiștii să-și facă treaba”

VIDEO Ce făcea o femeie acasă, în lipsa soțului. Bărbatul a rămas fără cuvinte și a publicat filmulețul intim

GSP.RO

VIDEO Ce făcea o femeie acasă, în lipsa soțului. Bărbatul a rămas fără cuvinte și a publicat filmulețul intim

Urmărește cel mai nou VIDEO

Hits: 13

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close