Cristiano Ronaldo a devenit fotbalistul european cu cele mai multe selecții la echipa națională

Portugalia a învins Qatar, sâmbătă, cu 3-0, într-o partidă amicală disputată la Faro, meci în care starul lusitan Cristiano Ronaldo a mai doborât un record, informează AFP, citată de Agerpres.

În vârstă de 36 de ani, Cristiano Ronaldo a devenit fotbalistul cu cele mai multe selecţii din Europa, după ce a jucat al 181-lea meci în tricoul naționalei Portugaliei.

Cristiano Ronaldo l-a depășit pe spaniolul Segio Ramos, care avea 180 de selecții la echipa națională iberică.

În acest moment mai sunt în lume doar patru jucători au mai multe selecţii ca Ronaldo: Soh Chin Ann (Malaysia, 219), Bader Al-Mutawa (Kuweit, 186), Ahmed Hassan (Egipt, 184) şi Ahmed Mubarak (Oman, 182).

În meciul de la Faro, Cristiano Ronaldo a marcat un gol în minutul 37, din penalty. Acesta a fost al 112-lea gol reuşit de Cristiano Ronaldo sub culorile reprezentativei portugheze, îmbunătăţindu-şi astfel recordul mondial de goluri la echipa naţională, pe care l-a doborât luna trecută în faţa Irlandei, când l-a depăşit pe iranianul Ali Daei (109 goluri).

Celelalte goluri ale Portugaliei în partida de sâmbătă au fost marcate de Jose Fonte (48) şi Andre Silva (90).

Portugalia ocupă în prezent locul secund în Grupa A a preliminariilor europene pentru CM 2022, cu 13 puncte, cu unul mai puțin decât liderul Serbia, care are însă un joc mai mult disputat.

FOTO: EPA

Hits: 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Stiri Online Din Romania - info-24.ro