Clik Aici!
boboteazaConstantacruceIPS TeodosieReligie

Crucea de Bobotează, recuperată, din mare, de o studentă. Ce dorință și-a pus tânăra

Conform tradiției, după slujba de Bobotează de pe faleza Cazinoului din Constanța, la care au participat mii de persoane, IPS Teodosie s-a urcat într-o ambarcațiune și a aruncat în apă trei cruci. Pentru recuperarea lor, în apa rece a mării au plonjat 16 tineri, între care și Antoanela Manac.

Ea a apucat să pună mâna pe una dintre crucile din apă, în același timp cu un tânăr care se aruncase, odată cu fata, de pe dig. Cei doi tineri s-au contrazis, fata acuzându-l că, în apă, i-a luat crucea din mână și a fugit cu ea, după ce ar fi împins-o cu picioarele.

   

“Nu m-am supărat, asta e, important este că am reușit să pun mâna pe cruce. Am participat și anul trecut, am sărit după cruce, dar nu am prins-o.  Anul acesta este mai frig. Poate că temperatura nu este atât de scazută, doar că bate vântul și acest lucru se simte în apă pentru că sunt foarte mulți curenți”,  a declarat Antoanela Manac.

Ea a primit, apoi, binecuvântarea IPS Teodosie. Înaltul ierarh, ale cărui haine erau ude de la valuri, a declarat că ar fi vrut ca apa mării să fie mai furioasă.

   

Apa sfințită, îmbuteliată în 200.000 de sticle, care au fost așezate pe faleză în forma crucii Sfantului Andrei, a fost păzită de jandarmi.

     

Faptul ca Boboteaza a picat într-o zi lucrătoare a făcut ca numărul constănțenilor adunați pe faleza Cazinoului sa fie mai mic față de anii precedenți.  De aceea, oamenii, deși s-au îmbulzit să primească sticle cu aghiasmă de la jandarmi, nu și-au mai pierdut răbdarea și au intrat ușor în posesia apei sfințite.

Hits: 16

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close