Clik Aici!
ion lunguLocaleLumina Invieriipastiprimarsuceava

Cum vor lua credincioșii Lumina Învierii în cel mai ”lovit” oraș din țară

În apelul său, primarul Ion Lungu spune că Lumina Sfântă nu mai poate fi adusă la Suceava și reamintește că oamenii nu pot participa la biserici la slujbele de Înviere . Așa cum au îndemnat și ierarhii Bisericii, credincioșii suceveni pot să aprindă lumina de la candela de acasă:

“Preacucernici Părinți,

Dragi suceveni,

În urma discuțiilor avute cu membri din Comitetul județean pentru situații de urgență, având în vedere că nu se mai aduce Lumina Sfântă la Suceava, nu ne incadrăm la capitolul 3 din  Acordul dintre Ministerul de Interne și Patriarhia Română pentru sărbătoarea de Paști. Așadar, NU se poate împarți Lumina Învierii la ora 24.00, pentru că s-ar încalcă acest Acord.

Dimineața la finalul slujbei se poate împărți anafora de către voluntari și personalul clerical, conform articolului 2 din Acordul respectiv: “Anafora se distribuie în prima zi de Paști, la solicitarea credincioșilor”.

Am văzut opinia unor ierarhi referitor la lumina de Paști, credincioșii la ora 24.00 din noapte pot să aprindă lumina de la candela de acasă. Vă rog să respectam Acordul și Ordonanțele Militare.

Municipiul Suceava este cea mai afectata localitate din Romania, cu peste 1.900 de persoane confirmate pozitiv. Să facem tot posibilul să limitam răspândirea virusului.

Mulțumesc pentru înțelegere! Doamne ajută!, încheie primarul Ion Lungu, potrivit obiectivdesuceava.ro

Hits: 3

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close