Clik Aici!
Fotbal

Derby De România: FCSB – Dinamo

De
Mihai Toma,
Dumitru Angelescu (foto),

Florinel Coman (28) a înscris pentru FCSB, iar Denis Ciobotariu (9), pentru Dinamo, într-un derby de bună calitate tehnică şi spectaculară.

Min. 90+2: Moruțan trimite spre poartă, Gnohere, aflat în poziție regulamentară, nu ajunge!

Min. 90: Florinel Coman execută aproape perfect lovitura liberă, dar Piscitelli a avut o paradă fantastică: a salvat de lângă bară, cu prețul unei accidentări.

Min. 70: Tănase înscrie, dar Istvan Kovacs anulează reușita pentru că fluierase un fault la marginea careului.

Min. 52: Florin Tănase reia cu capul, dar mingea lovește bara transversală.

Min. 45+2: Planici respinge în fața lui Popescu și Montini, apoi Puljici trimite în bară!

min. 45+1: Vînă vede cartonașul galben pentru un fault!

min. 43: Cristi Bălgrădean are o paradă de zile mari în fața loviturii de cap a lui Montini din careu. 

Meciul s-a reluat după 10 minute.

Min. 33: arbitrul Istvan Kovacs, lovit el însuși de o brichetă, întrerupe meciul pentru că suporterii dinamoviști au aruncat cu bețe în direcția lui Florinel Coman, care trebuia să execute un corner și, de asemenea, s-au auzit scandări rasiste.

Opt mame au murit în accidentul din Ialomița! Mărturia cutremurătoare a soțului uneia dintre victime

Recomandări

Opt mame au murit în accidentul din Ialomița! Mărturia cutremurătoare a soțului uneia dintre victime

Centralul” invită ambele echipe să se îndrepte către vestiare.

Min. 28: 1-1: Florinel Coman egalează, după ă pătrundere printre Puljoci și Popescu, după o fază în care Panțîru și Florin Tănase au pasat în careu, fără să fie atacați decisiv de adversari.

Min. 9, 0-1: Denis Ciobotariu marchează cu capul de lângă Oaidă, după un corner executat de Dan Nistor de pe partea dreaptă a terenului.

Roș-albaștrii au intrat pe teren cu tricouri negre imprimate cu chipul lui Rică, un suporter al echipei care a murit zilele trecute din cauza cancerului.

Jocul a început cu o întârziere de două minute din cauza petardelor aruncate din peluza dinamovistă.

Dinamoviștii, coregrafie impresionantă în memoria lui Cătălin Hîldan, de la moartea căruia se împlinesc azi 19 ani.

ECHIPELE DE START:

FCSB: Bălgrădean – Cr. Manea, I. Cristea, Planici, Panțîru –  Vînă, Oaidă, Ov. Popescu – D. Man, Fl. Tănase, Fl. Coman 
Rezerve: Vlad, Crețu, Gnohere, Moruțan, Moutinho, Popa, Ciorbadjiski
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Tânăra gravidă a fost ucisă și aruncată la ghenă, iar copilul din pântec dispăruse. Șocant ce s-a întâmplat

Recomandări

Tânăra gravidă a fost ucisă și aruncată la ghenă, iar copilul din pântec dispăruse. Șocant ce s-a întâmplat

Dinamo: Piscitelli – Ciobotariu, Puljici, Popescu, Corbu –  Filip, Mrljak – Moldoveanu, Nistor,  Neicuțescu – Montini 
Rezerve: Straton, Klimavicius, Grigore, Moura, Răuță, Brito, Popa 
Antrenor: Dusan Uhrin

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei) / A1: Vasile Marinescu (București) / A2: Ovidiu Artene (Vaslui) / Observator: Alexandru Deaconu (București)

Echipele probabile:
FCSB: Bălgrădean – V. Crețu, I. Cristea, Planic, Panțîru – Vînă, Ov. Popescu, Oaidă – D. Man, Fl. Tănase, Fl. Coman
Antrenor: Bogdan Vintilă

Dinamo: Piscitelli – D. Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Corbu – I. Filip, Mrzljak – Moura, Nistor, Moldoveanu – Montini
Antrenor: Dusan Uhrin jr

Recomandările Jandarmeriei Capitalei pentru spectatori:

'Ana şi Laurenţiu au divorţat de câteva luni...' Declarația care i-a uimit pe toți! Ce s-a aflat acum

Recomandări

‘Ana şi Laurenţiu au divorţat de câteva luni…’ Declarația care i-a uimit pe toți! Ce s-a aflat acum

  • Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.30 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces;
  •  – Accesul suporterilor echipei FCSB se va face doar prin intrările situate pe Bd-ul Basarabia şi strada Maior Coravu, în timp ce intrarea din Bd-ul Pierre de Coubertin va fi rezervată suporterilor echipei F.C. DINAMO Bucureşti.
  • – Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.
  • – Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Bogdan Vintilă, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că meciul cu Dinamo, de sâmbătă, din cadrul etapei a 12-a a Ligii I, va fi un derby în ciuda locurilor ocupate de cele două echipe în clasament în momentul de faţă.

„Suntem în faţa unui meci foarte important şi am încredere că jucătorii mei se vor ridica la importanţa acestui joc. I-am simţit toată săptămâna că sunt pregătiţi şi concentraţi pentru acest derby. A fost o săptămână normală, numai că e o altă încărcătură la joc, o altă concentrare. Am emoţii înaintea fiecărui joc, emoţiile sunt normale. Asta arată că trăieşti, că eşti viu. La acest meci jucătorii vor avea în spate mult mai mulţi suporteri decât până acum şi îşi dau seama că este un joc care contează mult mai mult în campionat.

Am şase jucători accidentaţi, nu am tot lotul la dispoziţie. Belu e accidentat în plus faţă de cei de dinainte. Echipa trebuie să facă diferenţa. M-am axat pe jocul echipei la pregătire. Indiferent de locul în clasament va fi un derby. Vom dori să marcăm în acest meci. Cu siguranţă va fi un spectacol frumos în tribună şi va da o notă aparte acestei partide”

Bogdan Argeș Vintilă

Tehnicianul a precizat că la partida de sâmbătă nu va lua măsuri speciale pentru jucătorul dinamovist, Dan Nistor, considerat, unul dintre cei mai buni fotbalişti pregătiţi de Dusan Uhrin jr.

„Ce să comentez eu dacă ne ironizează cei de la Dinamo, să fie sănătoşi, ne întâlnim la joc, noi vrem să câştigăm cele trei puncte. Dan Nistor e jucătorul lui Dinamo şi nu pot să-mi dau eu cu părerea despre jucătorii adverşi. Nu am să comentez despre jucătorii altor echipe. Îi vom acorda aceeaşi atenţie ca oricărui jucător de la Dinamo”, a mai spus Vintilă.

Referitor la suprafaţa de joc de pe Arena Naţională, Vintilă a spus că este un gazon bun, pe care se poate pasa.

Fotbalistul echipei FCSB, Dennis Man, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că fotbaliştii dinamovişti au fost mai motivaţi în ultimele derby-uri, sperând ca acest lucru să se schimbe în partida de sâmbătă, din cadrul etapei a 12-a a Ligii I.

„Ne aşteaptă un meci foarte frumos, un derby, cel mai important din acest sezon. Eu mă simt binişor, încet, încet încep să îmi intru în ritm şi de la meci la meci voi fi tot mai bine. Îmi doresc să joc cât mai mult, să vedem cum va fi ritmul jocului. Important este ca echipa să câştige mâine seară. Ştim ce avem de făcut, acum vom vedea ce va fi mâine. Am venit după o accidentare de două luni, încerc să-mi intru în ritm. Sper să câştigăm mâine seară, pentru că echipa e cea mai importantă. Ne dorim foarte mult să câştigăm, e un moment foarte important pentru noi şi sper să-l tratăm ca atare. Cred că până acum ei au avut o ambiţie mai mare decât noi când au jucat împotriva noastră, dar sperăm ca de acum să se schimbe acest lucru şi să intrăm şi noi mult mai montaţi în teren”, a afirmat Man.

În ceea ce priveşte echipa sa, Man a menţionat că aceasta traversează o perioadă bună şi că speră ca jocul să crească în calitate de la meci la meci.

„Depinde de noi pe ce loc vom fi până la iarnă, am început să ne revenim, cred că în momentul de faţă suntem într-o formă bună. Sper ca mâine să ne impunem şi să creştem de la meci la meci. Aşteptăm lume multă mâine la stadion să ne susţină şi cu siguranţă împreună cu suporterii noştri vom fi mai puternici. Nu ştiu dacă suntem favoriţi, trebuie să fim serioşi. Locurile nu ne avantajează, dar un derby e un derby, nu se mai ţine cont de clasament, fiecare vrea să câştige

Dennis Man

Hits: 21

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close