Clik Aici!
ActiviAcasadesene animatepandemieRETMANUBBUtile

Desene animate terapeutice pentru copii. Ajută în perioada de izolare

UBB a transmis un comunicat de presă în care arată că programul pe care îl propune vine în sprijinul copiilor și al adolescenților în perioada pandemiei. Desenele animate pot fi vizionate accesând link-ul https://retman.ro/?page_id=14 și sunt gândite ca să promoveze, prin psihoeducație, gândirea rațională impactul sentimentelor de anxietate, deprimare, furie și vinovăție. De asemenea, sunt menite să ajute la creșterea emoțiilor și comportamentelor sănătoase/funcționale.

În același scop, dar în logica umorului, se arată în comunicatul de presă, desenele pot fi vizionate și de adulți.

„Noi suntem în permanență conștienți de faptul că această perioadă și distanțarea socială pe care a adus-o cu ea nu îi afectează doar pe adulți, ci și pe copiii care au fost scoși brusc din rutina lor. Este un moment în care UBB poate și trebuie să vină în sprijinul tuturor membrilor comunității noastre punând rezultatele cercetării în slujba comunității, în spiritul universităților de tip world class spre care tindem”, a declarat prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, citat în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, RETMAN reprezintă personalizarea psihoterapiilor rațional-emotive & cognitiv-comportamentale – standardul de aur actual în tratamentele psihologice validate științific -, creat de Albert Ellis Institute din New York (SUA) și dezvoltat ulterior de Institutul Internațional de Psihoterapie al UBB.

Hits: 3

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close