Clik Aici!
Stiri Externe

Dreptul lui Trump de a iniția un atac împotriva Iranului, limitat în Camera Reprezentanților

Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a aprobat un amendament la un proiect de lege privind apărarea care interzice finanţarea operaţiunilor militare contra Iranului, cu excepţia cazului când este vorba despre autoapărare sau a fost aprobată explicit de parlamentari.

O iniţiativă similară a eşuat însă în Senat, care este controlat de republicani

Cele două Camere urmează să negocieze pentru a ajunge la o variantă a proiectului de lege asupra căreia să fie de acord.

Reprezentantul democrat Ro Khanna, la originea amendamentului, a subliniat că o astfel de măsură ar demonstra că Statele Unite s-au săturat de războaie.

„În realitate, ce va împiedica aceasta va fi tocmai ce preşedintele a promis poporului american că nu va face – să angajeze un alt război fără sfârşit şi costisitor în Orientul Mijlociu”, a declarat el în plenul camerei.

Donald Trump, care în 2018 a retras Statele Unite din acordul asupra programului nuclear iranian încheiat la Viena în 2015 şi ulterior a restabilit sancţiuni severe, a autorizat în iunie o lovitură contra Iranului după distrugerea în zbor a unei drone americane, dar a anulat-o în ultimul moment.

Preşedintele a explicat că el a considerat că avea dreptul să atace Iranul. Administraţiile americane au utilizat o autorizaţie dată de Congres după atentatele de la 11 septembrie 2001 pentru a justifica operaţiuni din lumea întreagă.

Casa Albă: ”Un amendament iresponsabil”

Michael McCaul, cel mai înalt responsabil republican din cadrul Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor, a calificat amendamentul ca fiind „iresponsabil”, pentru că, în opinia sa, acţiunea armatei nu ar trebui să fie legată de un proces legislativ potenţial prelungit.

„Asta va lega mâinile armatei noastre într-o perioadă periculoasă. Avem nevoie ca Iranul şi aliaţii săi terorişti să se gândească de două ori înainte de a-i ataca pe americani, pe prietenii şi interesele noastre”, a adăugat el.

Cu toate acestea, 27 de parlamentari republicani, precum şi fostul republican devenit independent, Justin Amash, au votat alături de majoritatea zdrobitoare a democraţilor pentru a susţine amendamentul în cauză.

Citește și:O femeie din Texas a ținut cadavrul mamei ei trei ani în casă! Nepoata decedatei stătea în aceeași locuință!

Citește mai multe despre Donald Trump și SUA (Statele Unite ale Americii) pe Libertatea.Hits: 19

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close