Clik Aici!
ŞtiriStiri Externe

Europenii Sunt Din Ce în Ce Mai îngrijorați De Schimbările Climatice

De
Dragoș Tănase,

93 % dintre cei chestionaţi au declarat că schimbările climatice „reprezintă o problemă majoră”, fiind cel mai mare procent înregistrat de la primul sondaj realizat în 2011.

Un număr tot mai mare de europeni (79%) consideră că schimbările climatice reprezintă o problemă „foarte serioasă” mai degrabă decât o problemă „destul de serioasă”, în creştere faţă de 68% în 2011.

Uniunea Europeană (UE), cu o populaţie de 513 milioane de locuitori, este responsabilă pentru aproximativ 9% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel global, conform Comisiei Europene.

Executivul UE a cerut statelor membre să ajungă „la orizontul anului 2050 la neutralitate de carbon”, adică să ajungă până atunci la zero emisii de gaze cu efect de seră, însă patru dintre cele 28 de state ale UE, între care Polonia, nu şi-au dat acordul.

92% dintre cei peste 27.500 de respondenţi au declarat că sprijină atingerea neutralităţii din punct de vedere al emisiilor de carbon în cadrul blocului comunitar.

În fiecare stat membru al UE, mai mult de 8 din 10 respondenţi au fost de acord cu acest obiectiv, conform sondajului Eurobarometru, citat de Agepres.

Citeşte şi:

Aproape 1.500 de persoane au murit în Franța din cauza căldurii extreme din această vară

Procurorii din Chișinău anchetează mirosul urât din oraș

Administrația ”Apele Române” a strâns gunoaie cât un stadion de pe râuri. Instituția cere primăriilor să instaleze camere de filmat în zonele de grătare

Dinu, despre accidentul provocat de Mario: „Unui băiat cu probleme nu poți să-i cumperi o mașină de 300.000 €. Să meargă cu metroul!”

GSP.RO

Dinu, despre accidentul provocat de Mario: „Unui băiat cu probleme nu poți să-i cumperi o mașină de 300.000 €. Să meargă cu metroul!”


Horoscop 11 septembrie 2019. DOUĂ zodii au mari probleme cu cei dragi

HOROSCOP

Horoscop 11 septembrie 2019. DOUĂ zodii au mari probleme cu cei dragi

Urmărește cel mai nou VIDEO

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close