Clik Aici!
florin cituguvern orbanklaus iohannisludovic orbanpnl

EXCLUSIV Ludovic Orban nu pleacă din Guvern! Ce i se pregătește (SURSE)

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcția de premier pe Florin Cîțu în urma consultărilor cu partidele politice. Demersul președintelui vine după ce Curtea Constituțională a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

Pe parcursul zilei de miercuri au mai fost vehiculate mai multe nume de persoane care ar urma să plece la Guvern. Potrivit unor surse politice, Florin Cîțu, Cătălin Predoiu sau Bogdan Aurescu au fost favoriți în cursa pentru Palatul Victoria.

Bogdan Aurescu este ministru de Externe iar în trecut a mai fost ministru de Externe timp de un an, în Guvernul Ponta.

Cătălin Predoiu a fost ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu, în Guvernele Boc, precum și în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

Ministrul desemnat al finanțelor, Florin Cîțu, a fost primul membru al Cabinetului Orban 2 audiat în comisiile de specialitate. Comisia a dat un aviz negativ chiar dacă votul din comisie a fost de 18 voturi pentru și 18 voturi împotrivă.

EXCLUSIV EVZ

Potrivit unor surse politice, Ludovic Orban ar urma să rămână în continuare în Guvern. Mai mult chiar, fost premier va primi o funcție cheie. Sursele citate au declarat că Orban va fi desemnat vicepremier. O altă variantă, au spus sursele EVZ, ar fi ca Orban să fier vicepremier și ministru al Economiei.

Ludovic Orban va avea, astfel, un cuvânt greu de spus în Guvernul care ar urma să se contureze.

Hits: 7

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close