Clik Aici!
coronavirusEVZ SpecialInternationalmod de propagarestudiu coronavirus

Experții chinezi avertizează: Putem contracta coronavirus fără un contact cu cei bolnavi!

Potrivit studiului realizat de echipa de epidemiologi a guvernului chinez, coronavirusul din respirația persoanelor purtătoare poate rezista zile întregi pe suprafețele pe care ajung  picăturile minuscule de salivă, ridicând riscul de transmitere dacă o persoană atinge acea suprafață.

Durata de viață a virusului pe aceste suprafețe  depinde de tipul de suprafață și temperatura la care aceasta se află. De exemplu, la 37 de grade Celsius, virusul poate supraviețui timp de două-trei zile pe sticlă, țesături, metal, plastic sau hârtie.

Grupul de cercetători din provincia Hunan nu este de acord cu sfatul autorităților de sănătate din întreaga lume în ceea ce privește „distanță sigură” pe care trebuie să o păstrăm pentru a preveni contractarea virusului, cel puțin în spațiie închise.   „Se poate afirma că într-un mediu închis în care există aer condiționat, distanța de transmisie a noului coronavirus va depăși distanța sigură recunoscută în mod obișnuit”, au scris cercetătorii într-o lucrare publicată în revista Practical Preventive Medicine.

Oamenii de știință avertizează, de altfel,  că virusul poate supraviețui mai mult de cinci zile în materii fecale umane sau lichide corporale.

Cercetătorii chinezi spun că studiile lor dovedesc importanța spălării mâinilor și purtarea măștilor de față în locuri publice, deoarece virusul poate rămâne în aerul atașat de particule fine de fluide corporale. „Sfatul nostru este să purtați o mască de față până la capătul călătoriei cu autobuzul”, au adăugat ei.

Această afirmație se bazează pe un caz concret, pe 22 ianuarie în timpul sezonului de călătorii din preajma Anului Nou Lunar. Un pasager, căruia cercetătorii au ales să-i spună  „A”, s-a urcat într-un autocar pentru o călătorie pe distanță lungă și s-a așezat pe al doilea rând din spate.

Hits: 7

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close