Clik Aici!
coronavirusCulturafestival cannespandemierestrictii

Festivalul de la Cannes nu va putea avea loc în formatul original

Festivalul de Film de la Cannes, unul dintre cele mai mari evenimente cinematografice din lume, era programat să se desfăşoare în perioada 12-23 mai.

După ce, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că extinde perioada de restricţii  pentru combaterea transmiterii coronavirusului până pe 11 mai, organizatorii celebrului festival au transmi că se reorganizează.

”În urma declaraţiei preşedintelui francez… suntem conştienţi că amânarea celei de-a 73-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, considerată iniţial pentru sfârşitul lui iunie-începutul lui iulie, nu mai este o opţiune valabilă. Este în mod clar dificil să presupunem că Festivalul de la Cannes va putea avea loc anul acesta în formatul original”, au precizat organizatorii într-un comunicat de presă.

Aceștia au demarat discuţii cu profesionişti din industria cinematografică din Franţa şi din străinătate, care sunt de acord că un festival de anvergura celui de la Cannes, considerat un pilon esenţial al industriei cinematografice, ”trebuie să exploreze toate posibilităţile… astfel încât Cannes 2020 să devină realitate, într-o formă sau alta”, se mai arată în aceeași informare de presă.

Sursa: Agerpres

Hits: 5

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close