Clik Aici!
EvenimentfocsanimanagementmilitarNelu TataruSpital Județean

Final în drama de la Spitalul Focșani: Unitatea va fi condusă de Armată!

”Ca primă intenție, având în vedere că tot managementul Spitalului Județean Focșani este infectat COVID19, managerul, ceilalți fiind contacți, am luat decizia, impreună cu ministrul Apărării, să dăm un ordin de misiune prin care managementul, pe perioada stării de urgență, să fie asigurat de cadre medicale militare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Sunt cadre medicale militare venite de la Spitalul din Brașov, precum și doamna doctor Andone de la Spitalul Militar Focșani.

În măsura evaluării, avem în plan o limitare a focarului, atât de la Spitalul Județean cât și de la Spitalul Militar Focșani”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății ia în calcul și evaluarea Spitalului Militar Focșani în vederea unei eventuale relocări de pacienți în această unitate medicală ”în măsura în care reușim să izolăm tot ce înseamnă spital județean, în funcție de secție și de patologie”.

Nelu Tătaru a anunțat că, în acest moment, se efectuează o evaluare a personalului medical. ”Va fi testat întreg personalul de la Spitalul Județean Focșani precum și de la Stația de Ambulanță”.

Tot în acest context, în următoarea perioadă se va face o anchetă la Direcția de Sănătate Publică Focșani.

”Consider că a fost o anchetă epidemiologică scăpată de sub control, sau nu a fost suficient evaluată. Rămâne ca această anchetă să fie reluată pentru fiecare caz în parte și fiecare caz  confirmat va naște o altă anchetă epidemiologică”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a comentat și ”fuga” managerului Spitalului Județean Focșani, cu documente cu tot, într-un hotel apropiat de unitatea medicală.

”Era un manager al unui spital din subordinea Ministerului Sănătății. Puteam eu, ca ministru, să fiu anunțat măcar că are o boală sau este COVID prezent, pentru ca noi să putem gestiona această criză. Faptul că a plecat într-o locație care nu este unitate medicală, este iar o problemă. După evaluarea și controlul de la Spitalul Județean Focșani vom avea și alte informații”,  a încheiat Nelu Tătaru .

 

 

 

Hits: 5

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close