Clik Aici!
EvenimentmastiromaniaRomarm

Gata, intervine Armata în România! Altfel nu se mai putea. Operaţiunea N95

Anunţul a fost lansat recent după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, a dat verde pentru o linie de producţie de echipamente sanitare în contextul pandepidemiei de coronavirus.

Ministrul a precizat săptămâna trecută că la data de 15 aprilie poate să înceapă producția de măști dacă totul decurge conform planului stabilit iniţial.

Conform Antena 1, „o mare parte dintre echipamente, trei instalații de producţie și 45 de tone de materie primă, vor sosi în România, în această săptămână”.

Din momentul în care echipamentele ajung în România vor fi instalate la Uzina Mecanică Dragomirești.

Gabriel Țuțu, directorul general al Romarm, a precizat pentru Financial Intelligence că utilajele necesare începerii procesului de producţie vor fi instalate până miercuri.

„Vrem să producem măști ieftine și de calitate. Avem patru mașini, trei pentru măști simple și una pentru măști N95.

Vom putea produce aproximativ 15 milioane măști simple pe lună și 1 milion de măşti N95. Este destul de dificil să asigurăm materia primă, fiind cerere mare”, a declarat reprezentantul Romarm.

Pentru acest demers foarte important pe plan naţional va fi folosită resursa umană existentă și se va colabora cu alte firme doar pentru achiziția de materie primă.

Romarm nu intenționează să trimită măștile la export. Dacă se va prelungi situația delicată generată de virusul apărut în China, compania are în vedere să se orienteze spre producția de alte produse necesare în contextul pandemiei, cum ar fi ventilatoarele şi biocidele.

 

Hits: 3

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close