Clik Aici!
astrazenecaEvenimentproductievaccin anti-covid

Gata! Vaccinul anti-COVID a primit și nume. Ce gigant pharma în va produce și când

Testele pe oameni au început săptămâna trecută şi s-ar putea finaliza în cursul verii. Până la finalul anului ar putea fi produse 100 de milioane de doze, însă parteneriatul acordă prioritate Regatului Unit, potrivit Financial Times.

Conform acordului anunțat joi, grupul farmaceutic din Cambridge ar urma să producă și să distribuie potențialul vaccin, cunoscut sub numele de ChAdOx1 nCov-19, care este în prezent dezvoltat la Oxford.

„Această colaborare reunește expertiza de clasă mondială a Universității din Oxford în domeniul vaccinologiei și capacitățile globale de dezvoltare, producție și distribuție ale AstraZeneca”, a spus compania. „Vrem să fim pregătiți să lansăm și să furnizăm până la 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului și apoi să ne extindem de acolo” , a declarat pentru Financial Times Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca .

Potrivit acordului dintre AstraZeneca şi Oxford University, vaccinul va fi distribuit în regim non-profit. Practic, costul final al vaccinului va acoperi doar costurile de producţie şi distribuţie, scrie Digi24.

Conform informațiilor prezentate de  OMS, la ora actuală sunt 89 de vaccinuri în curs de dezvoltare. Specialiștii susțin că va dura între 12 și 18 luni pentru ca un vaccin să fie considerat sigur pentru a fi distribuit și administrat populației.

Hits: 2

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close