Clik Aici!
Stiri Romania

Gheorghe Ștefan, Achitat într-un Dosar De Trafic De Influență

Acuzat de trafic de influență, fostul primar al orașului Piatra Neamț a fost achitat, miercuri, în primă instanță, de Tribunalul Neamț, relatează Mediafax.

Este vorba despre dosarul în care Gheorghe Ștefan a fost trimis în judecată în decembrie 2017. Potrivit procurorilor DNA, fostul edil din Piatra Neamț ar fi promis că intervine la Hidroelectrica în schimbul sponsorizării echipei de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamț.

„În temeiul art. 396 al. 5 Cod procedură penală raportat la16 al. 1 lit. c Cod procedură penală, achită pe inculpat – trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă”, este decizia magistraţilor Tribunalul Piatra Neamţ, conform sursei citate.

Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Gheorghe Ștefan, fostul edil al orașului Piatra Neamț, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, în decembrie 2017, pentru trafic de influență.

„La începutul anului 2010, inculpatul Ştefan Gheorghe a pretins de la directorul unei societăţi comerciale cu activitate în construcţii ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa privind un obiectiv de investiţii având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret”, precizau procurorii DNA în decembrie 2017.

Procurorii anticorupție susțin că Gheorghe Ștefan ar fi promis ca, în schimbul banilor, că va interveni pe lângă conducerea SC Hidroelectrica S.A, societate cu capital majoritar de stat care aloca fondurile necesare investiţiei, pentru a se continua finanţarea obiectivului.

„În temeiul solicitării lui Ştefan Gheorghe, în perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ în calitate de prestator şi societatea cu activitate în construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condiţiile în care nu există nici un document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator”, arătau procurorii anticorupție.

În iulie 2019, Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra-Neamț, a fost condamnat la trei ani și nouă luni de închisoare într-un dosar disjuns din cel al Poștei Române. Fostul edil a fost judecat pentru trafic de influență, și în prezent este eliberat condiționat după executarea pedepsei din dosarul Microsoft.

Citeşte şi:

Am ars cu toții la Colectiv, dar putem învia din cenușă. Un film despre marile dureri ale societății și eroii necunoscuți care încearcă să le vindece

Camera Comunelor din Marea Britanie a adoptat legea care solicită amânarea Brexit-ului

Primele impresii ale publicului după premiera documentarului „colectiv” la Festivalul de Film de la Veneția. „Un denunț important, făcut în scopuri bune”

Cine este norvegianca platita de primaria Capitalei cu 14.200 de euro pe luna. Este cel mai mare salariu de bugetar pe care-l primeste un strain?

GSP.RO

Cine este norvegianca platita de primaria Capitalei cu 14.200 de euro pe luna. Este cel mai mare salariu de bugetar pe care-l primeste un strain?

Urmărește cel mai nou VIDEO

Hits: 18

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close