Clik Aici!
Stiri

Guvernul stabileşte miercuri măsurile pentru respectarea regulilor, după creşterea numărului de infectări cu COVID-19

Premierul Ludovic Orban a anunţat că miercuri va convoca miniştrii şi instituţiile cu atribuţii de control pentru a se realiza o analiză a planului de măsuri care vor intra în vigoare în perioada următoare.

Şeful Executivului spune că autorităţile vor să se asigure că vor fi respectate regulile privind combaterea coronavirusului, în urma creşterii numărului de cazuri.

Un nou val de relaxări, care trebuia să intre în vigoare de la 1 iulie, a fost amânat de Guvern, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

“Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, cu Poliţie şi Jandarmerie, până la Ministerul Sănătăţii cu direcţiile de sănătate publică, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, ANSVSA, pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. Într-adevăr, s-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli. Şi pe plaje, dacă la început aşezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmăşie şi aproape nu s-a mai respectat nicio regulă. Înţeleg că este aglomeraţie, dar şi pe terase trebuie respectate regulile de distanţare care sunt stabilite. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă şi în alte locuri”

Ludovic Orban

Premierul s-a declarat îngrijorat de imaginile apărute în spaţiul public în care oamenii nu mai respectă distanţarea la terase.

“Este foarte important să se respecte aceste reguli, iar în ceea ce priveşte autorităţile şi instituţiile statului român, miercuri, le voi da un semnal de mobilizare la maxim, pentru că este o mobilizare care este în interesul cetăţeanului şi care nu are alt scop decât de a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor. Evoluţia în ultimele zile este o evoluţie care ne face să fim foarte precauţi în măsuri ulterioare de relaxare”, a afirmat Orban.

Deja autorităţile au făcut un prim pas, luni, când Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), condus de Ludovic Orban, a propus suspendarea autorizației de funcționare pentru organizatorii de evenimente în cadrul cărora nu sunt respectate regulile de siguranță sanitară.

De asemenea, s-a luat decizia de a menține lista statelor aflate în “zona verde”, pentru care nu mai există obligația izolării la domiciliu pentru cetățenii care vin în România din respectivele țări.

Hits: 3

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close