Clik Aici!
21 apriliecasa regalaElisabeta a II-aEVZ SpecialInternationalmarea vritanieReginaziua de nastere

Hitler, regina și petrecerea aniversară. Pandemia trezește amintiri ciudate

Regina va fi izolată la Windsor cu ocazia celei de-a 94-a aniversare care va fi marția viitoare. O întâmplare din trecut arată că nu este pentru  prima dată când Regina a fost nevoită  să anuleze petrecerea de ziua sa.

Una dintre cele două domnișoare de onoare supraviețuitoare, Lady Pamela Hicks, care împlinește 91 de ani duminică, dezvăluie că a mai trăit o asemenea situaţie pe vremea naziştilor.

„Locuia cu noi (regina) când prințul Filip slujea în Marină și ne-am hotărât – întrucât ziua mea era pe 19 şi a  ei 21 – să avem o petrecere de naștere comună”, povesteşte Lady Pamela, fiica primului contele Mountbatten din Birmania.

„Atunci ne-am gândit să o sărbătorim pe 20”. Dar, păcate, când am analizat mai atent acea dată era ziua de naștere a lui Adolf Hitler (20 aprilie 1889), așa că am anulat petrecerea„, potrivit celor relatate de Daily Mail.

Aşa cum se ştie deja, regina Elisabeta a II-a a părăsit joi Palatul Buckingham şi s-a mutat la Castelul Windsor, reşedinţa sa regală situată la vest de Londra, în contextul extinderii tot mai rapide a pandemiei de coronavirus şi al speculaţiilor conform cărora capitala Marii Britanii va deveni în curând un oraş în carantină.

Casa regală britanică a anunţat recent că regina Elisabeta a II-a a anulat petrecerile programate în grădina Palatului Buckingham şi se va muta la Castelul Windsor „ca măsură de precauţie”.

„Este posibil ca regina să rămână acolo şi după perioada Paştelui”, precizează un comunicat dat publicităţii de biroul de presă al Palatului Buckingham. Familia regală a Marii Britanii şi cea imperială a Japoniei au anunţat joi că o vizită de stat în Marea Britanie a împăratului Naruhito şi a împărătesei Masako, programată pentru primăvara acestui an, a fost amânată.

Hits: 3

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close