Clik Aici!
Internationalprioritate imigranțisuedia

Imigranții ilegali vor avea prioritate în spitale  în fața bătrânilor suedezi?

Potrivit site-ului de știri Nyheter Idag, citat de Voice of Europe, Consiliul Național pentru Sănătate și Asistență Socială din Suedia a emis un set de instrucțiuni personalului medical.

În acest cod de conduită se afirmă în mod explicit că pacienții ar trebui tratați în funcție de starea lor de sănătate – și, astfel, de șansele de recuperare – și nu în funcție de faptul că sunt cetățeni suedezi sau nu.

În practică, acest lucru înseamnă că vârstnicii sau cei cu condiții medicale preexistente ar putea trece pe locul secund ca atenție a personalului medical, deși riscul de a nu supraviețui este mult mai mare pentru ei.

Un purtător de cuvânt al consiliului de sănătate a afirmat, însă, că aceste recomandări sunt necesare pentru a stopa răspândirea virusului. Nyheter Idag a raportat deja că guvernul are în plan planuri de triaj a pacienților în cazul în care focarul copleșește serviciile de sănătate.

Dacă se întâmplă acest lucru, aceste orientări pot fi într-adevăr puse în practică – cu consecințe potențial fatale pentru mulți bătrâni.

De altfel, experții estimează că Suedia se va confrunta curând cu o criză majoră în ceea ce privește sănătatea, dat fiind că a adoptat cu greu măsuri de limitare a contactelor umane.

Hits: 7

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close