Clik Aici!
Stiri Externe

În Rusia S-au închis Urnele Pentru Alegerile Locale, Un Test Pentru Vladimir Putin

Rezultatele definitive nu vor fi cunoscute decât luni, însă rata de participare la vot se anunţă dezamăgitoare în capitala rusă, unde doar 17,2% dintre alegători se prezentaseră la urne până la ora 18:00, a notat agerpres.

Toată atenţia era concentrată asupra Moscovei, unde manifestaţii cu participarea a zeci de mii de persoane au avut loc toată vara la chemarea opoziţiei, ai cărei candidaţi au fost ţinuţi departe de scrutin, notează AFP. Câteva mii de persoane au fost arestate în timpul acestor manifestaţii cvasisăptămânale.

Duminică, singurul incident a fost arestarea a circa 15 persoane, între care şi fosta membră a mişcării Pussy Riot, Maria Alehina, şi jurnalistul Ilia Azar.

Rezultatele vor fi urmărite îndeaproape, înaintea scrutinului legislativ din 2021, şi vor contribui la configurarea viitorului politic al Rusiei, într-un moment în care Vladimir Putin începe cel de-al treilea deceniu de când se află la putere, acest mandat urmând să se încheie în 2024.

La Moscova, circa 7,2 milioane de alegători erau înscrişi pe listele electorale pentru a alege 45 de deputaţi în parlamentul oraşului, fidel primarului pro-Kremlin Serghei Sobianin.

Vladimir Putin a votat la Academia de Ştiinţe. „Ceea ce contează nu este cantitatea, ci calitatea” candidaţilor, a declarat el.

În total, peste 5.000 de scrutine au avut loc duminică în întreaga ţară. Ruşii au avut de ales 16 guvernatori regionali şi parlamentari locali în 13 regiuni, între care şi Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014.


Citeşte şi:

Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Avioanele cu deținuți au aterizat la Moscova și Kiev

Rusia reduce prețul la gaze pentru Republica Moldova. Un acord a fost negociat între Igor Dodon și Vladimir Putin

Unchiul victimei accidentului în care a fost implicat Mario Iorgulescu face acuzații dure: „Avea 240 de km/h (...) Cred că se încearcă mușamalizarea cazului”

GSP.RO

Unchiul victimei accidentului în care a fost implicat Mario Iorgulescu face acuzații dure: „Avea 240 de km/h (…) Cred că se încearcă mușamalizarea cazului”


Horoscop 9 septembrie 2019 | A dat NOROCUL peste ei! Ce nativi din horoscop vor fi plini de bani

HOROSCOP

Horoscop 9 septembrie 2019 | A dat NOROCUL peste ei! Ce nativi din horoscop vor fi plini de bani

Urmărește cel mai nou VIDEO

Hits: 14

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close