Clik Aici!
Stiri Romania

În Turcia, lui Vlăduț i se fac transfuzii de susținere cu sânge donat. Băiețelul bolnav de leucemie este pregătit pentru o nouă etapă de chimioterapie

În această etapă a tratamentului împotriva leucemiei acute mieloblastice de tip M6, eritroblastică, organismul lui Vlăduț – foarte slăbit în urma medicației destul de dure care a constat în trei ședințe de chimioterapie – este susținut cu ajutorul transfuziilor. Rezultatele testelor care i se fac permanent de specialiștii de la Koç Üniversitesi Hastanesi au arătat că indicele analizelor sunt foarte scăzute, motiv pentru care băiețelului i se fac transfuzii cu trombocite din sânge donat. Este, de fapt, o perioadă de pregătire, de susținere a organismului pentru cea de-a patra ședință de chimioterapie din cele 14 prognozate de oncologii turci.

”Dacă organismul este foarte slăbit, nu poate să continue tratamentul salvator”

”În această perioadă, băiețelul nostru se simte ceva mai rău. Are temperatură, dureri de cap, stări de greață. Pentru a evita situațiile de criză, i se fac transfuzii cu trombocite și tratamente cu antibiotice. Astfel este pregătit pentru cea de-a patra serie de chimioterapie. Dacă organismul este foarte, foarte slăbit, nu poate să continue tratamentul salvator, care a redus procentul de măduvă afectată de la 25 la sută la doar doi la sută”, ne-a spus Alexandru-Cristian Pascaru, tatăl băiețelului.

În timp ce oncologii turci monitorizează zilnic evoluția stării de sănătate a lui Vlăduț, comparând între ele rezultatele testelor pe care i le fac, băiețelul trebuie să intre în contact cu cât mai puțină lume. De aceea, după o scurtă perioadă în care a mai ieșit împreună cu mama lui, Elena-Cristina (37 de ani), în curtea clinicii din Istanbul, acum băiatul stă numai în salon, complet izolat. Din cauza imunității extrem de reduse, Vlăduț poate lua un virus, situație în care lucrurile s-ar complica extrem de mult, iar viața sa ar putea fi pusă într-un real pericol.

”Pauza dintre ședințele chimio este de aproximativ o lună. Patru zile de chimio, apoi pauză de refacere a organismului. E o schemă bine definitivă, pusă în practică doar în raport cu analizele lui Vlăduț. Orice deteriorare a sănătății sale duce la compromiterea tratamentului chimioterapeutic în care specialiștii turci își pun toate speranțele de vindecare a copilașului nostru”, a mai spus tatăl copilului internat în Turcia.

Tratamentul lui Vlăduț costă 60.000 de euro

Având în  vedere că tratamentul este prognozat să se deruleze pe o perioadă mai lungă de timp, în care Vlăduț să treacă prin toate cele 14 ședințe de chimioterapie, orice sumă donată pentru salvarea băiețelului este un uriaș ajutor financiar pentru el. Costurile tratamentului de bază, ale spitalizării plus ale altor intervenții medicale absolut necesare în terapia personalizată de oncologii turci au fost estimate la aproximativ 60.000 de euro.

”Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acestă campanie de donații pentru fiul nostru și îi rog toți care pot să o facă să ne ajute cu cât pot. Pentru noi contează orice sumă, cât de mică ar fi”, este apelul lui Alexandru-Cristian Pascaru, tatăl lui Vlăduț.

Cei care doresc să îl ajute pe Vlad-Andrei, o pot face donând 2 euro
prin SMS la numărul 8828 cu textul «VLAD-ANDREI».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer
sau redirecționează
2 % din impozitul pe venit către Fundația
Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o
singură dată
. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În
rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost
reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite
în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Citește mai multe despre leucemie pe Libertatea.Hits: 20

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close