Clik Aici!
EvenimentGarda de Mediuinformatii falsetransport lemn

Informații false pe rețelele de socializare despre transporturile de lemn

 

Drept urmare, Garda a solicitat sprijin Poliției Transporturi Feroviare, Secția Regională de Poliție Transporturi Iași, Serviciul Județean de Poliție Transporturi Suceava, pentru efectuarea verificărilor ce se impun, fiind suspiciunea existenței unui posibil transport ilegal de lemn, așa cum era prezentat în postarea respectivă.

Prin adresa nr. 6784/31.03.2020, Garda Forestieră a solicitat Poliție Transporturi Suceava documentele care însoțeau transportul feroviar identificat din imaginile video având numărul de identificare 1530400843-5RO UTZ,  în cazul în care se transporta lemn, deoarece transportul era compus din containere închise transportate pe vagoane pe calea ferată iar din imagini nu se putea stabili tipul de marfă transportată.

„Prin adresa 3.187.365/08.04.2020, înregistrată la Garda Forestieră Suceava cu nr. 7304/08.04.2020, Serviciul Județean de Poliție Transporturi Suceava ne comunică faptul că transportul feroviar la care se face referire este identificat cu nr. 50462 cu plecare din stația CFR Dornești la data de 30.03.2020 cu destinația Constanța Ferry Boat, în data de 31.03.2020.

Din documentele puse la dispoziție, respectiv scrisoarea de trăsură – Trafic intern, care însoțea transportul respectiv, rezulta faptul că marfa transportată era reprezentată de materiale lemnoase cât și produse care nu fac parte din categoria materialelor lemnoase, panouri de lemn stratificat, blaturi de masă, stâlpi din lemn stratificat, materiale lemnoase prelucrate, expeditorul mărfurilor containerizate fiind o societate cu punctul de lucru în Rădăuți, jud. Suceava.

Din verificările efectuate în cooperare cu reprezentanții Poliției Transporturi rezultă faptul că mărfurile transportate erau însoțite de documentele necesare fiind acceptate de către cei în drept în vederea efectuării exportului”, se arată într-un comunicat al Gărzii Forestiere Suceava.

Hits: 2

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close