Clik Aici!
ambasador SUAGeorgette MosbacherInternationalpoloniaputinrazboi

Intervenție din SUA în scandalul dintre Polonia și Rusia. Răspuns dur pentru Putin

Reluat recent de Vladimir Putin, subiectul nu putea fi ocolit de America, astfel că în discuție s-a băgat și ambasadorul SUA în Polonia.

Dorind să transmită un răspuns la recentele comentarii făcute de preşedintele rus Vladimir Putin, Georgette Mosbacher numește Germania şi Uniunea Sovietică responsabile pentru declanşarea conflagrației.

„Dragă preşedinte Putin, Hitler şi Stalin au conspirat pentru a începe Al Doilea Război Mondial! Acestea sunt faptele. Polonia a fost o victimă a acestui conflict îngrozitor”, a scris pe Twitter emisarul lui Donald Trump la Varșovia.

Săptămâna trecută, liderul de la Kremlin a negat orice rol jucat de URSS în începerea WW2. Totodată, Putin a încercat să arunce o parte din vină asupra Poloniei, notează Agerpres. El a respins faptul că Rusia sovietică a invadat Polonia în 1939, sugerând că, de fapt, Varșovia a fost complice la planurile lui Hitler privind Holocaustul. Putin l-a numit pe ambasadorul polonez în Germania de dinaintea războiului „un porc antisemit”.

La începutul lunii decembrie, Putin a criticat o rezoluţie a Parlamentului European conform căreia pactul de neagresiune semnat în 1939 între Germania nazistă şi Uniunea Sovietică „a pavat calea spre izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial”.

Comentariile lui Putin au stârnit indignare în Polonia, guvernul de la Varşovia convocându-l pe ambasadorul rus pentru a-şi exprima dezaprobarea.

Duminică seara, premierul polonez Mateusz Morawiecki a notat într-un comunicat că este inacceptabil ca agresorii să fie prezentaţi drept victime. Potrivit lui Morawiecki, Vladimir Putin „a minţit în repetate rânduri despre Polonia şi a făcut acest lucru în mod deliberat. De obicei, acest lucru se întâmplă când autorităţile ruse resimt presiunea internaţională legată de activităţile lor”.

Hits: 11

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close