Clik Aici!
EvenimentÎnviereIPS TeodosieMalul măriislujbă

Înviere la malul mării. IPS Teodosie: ”Dumnezeu este iubire. Fiind o familie, vom birui”

Arhiepiscopia Tomisului și-a păstrat, de Înviere, tradiția, în ciuda pandemiei și a restricțiilor de tot felul. A adus Lumina Învierii de pe mare. Arhiepiscopul Tomisului a surprins pe toată lumea cu masca pe care o purta și a  ținut să sublinieze că el respecta legea.

   

”Eu respect legea pentru că trebuie să ne protejăm unii pe alții. Nu ignor legea, nu ignor ordinele, dar pe primul plan trebuie să  fie sufletul, credința. Dacă ele nu sunt, trupul este abandonat. Nu punem trupul înaintea sufletului”, a declarat IPS Teodosie.

Cu masca de protecție pe față și felinarul cu lumina Invierii într-o mână a coborât de pe șalupă, susținut de doi preoți. Înaltul ierarh a străbătut, apoi, în liniște, promenda de pe malul mării până a ajuns la Catedrala ”Sfinții Petru și Pavel”.

Numărul fețelor bisericesti care au oficiat slujba de Inviere pe treptele din fața caterdalei a depășit cifra de trei însă preoții au păstrat distanța cerută de ordonanțele militare. IPS Teodosie și clerul au intrat apoi  în catedrală pentru a săvârși restul Canonului Învierii și Sfânta Liturghie.

”Lumina insemnează și iubire. Pentru că Dumnezeu este iubire. Iubindu-ne, ajutându-ne, fiind o familie vom birui și coronavirusul”, a transmis  Arhiepiscopul Tomisului.

Iar în oraș, Lumina Sfântă de Paști le-a fost  adusă credincioșilor conform deciziilor impuse de catre autoritati. Preoți și voluntari, echipați cu măști și mănuși, au mers la casele oamenilor care au dorit Lumina, fără a exista contact direct între persoane.

.

 

.

 

 

 

Hits: 3

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close