Clik Aici!
aeroportclujguvernantimuncitoriSănătate

Ionuț Cristache îi acuză pe guvernați că au mințit cu privire la situația de la Aeroportul din Cluj

„De ce cred ca mint guvernantii atunci cand ne spun ca nu stiau despre cum ar fi putut degenera situatia de la Cluj? Raspunsul il gasim in Ordonanța Militară 7 din 04.04.2020, unde la Art.10 se precizeaza:
„(1) Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație” – “

Deci, colectarea muncitorilor din toate colturile tarii si transportarea lor a fost o chestiune dirijata, ca sa nu spun orchestrata de institutii ale statului pentru ca ei au creat cadrul legal pentru ce avea sa urmeze! Situatia de la Cluj evident ca putea fi evitata, daca institutiile si-ar fi facut treaba! Cum sa dai vina pe un singur manager de aroport? Vorbim despre mii de oameni care trebuie sa treaca de filtre, trebuie sa parcurga judete, unii sute de kilometri pentru a se urca in avioane! Si astfel avem raspunsul si la intrebarea, cum e posibil ca starea de urgenta, carantina, izolarea sa nu se aplice pentru toata lume! Pai, iata, de ce ca situatia e prevazuta de ordonanta militara nr.7! #Ghinion” – a fost mesajul postat de Ionuț Cristache pe Facebook.

În cursul zilei de vineri, peste 2.000 de muncitori sezonieri s-au înghesuit pe aeroport, așteptând să plece în Germania la muncă, după ce Berlinul a decis să ridice restricțiile de circulație pentru muncitorii sezonieri în contextul coronavirusului.

Hits: 5

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close