Clik Aici!
Alte sporturi

Jocurile Europene 2019 | Libertatea

ACTUALIZARE 24 iunie. Victorie de senzație la tenis de masă! Dublu tricolor Bernadette Szocs – Ovidiu Ionescu s-a calificat în semifinale la mixt după o lecție de tenis la masă în fața Rusiei, 3-0 ( 11-3, 11-7, 11-8). Urmează Franța și drumul spre medalii și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo continuă!

Laura Coman e în finală la pușcă aer comprimat 10 m! Eleva lui Olimpiu Marin s-a calificat de pe locul 5, cu 626,7 puncte. Roxana Sidi a terminat pe locul 13. Finala începe la ora 13.00.

ACTUALIZARE 23 iunie. Echipa de atletism a României s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale noului format, DNA – Dynamic New Athletics, la Jocurile Europene de la Minsk.

Tricolorii au evoluat într-o serie de calificare cu Rusia, Franţa, Italia, Slovenia şi Estonia.

La 100 m masculin, Ionuţ-Andrei Neagoe a ocupat locul 4 (10 sec 66/100), primind 6 puncte.

Ştafeta mixtă de 4×400 m (Cristina Daniela Bălan, Sanda Belgyan, Mihai Cristian Pîslaru, Cristian Radu) a terminat pe locul 6, în 3 min 25 sec 96/100, primind 2 puncte.

La 110 m garduri masculin, Cosmin Ilie Dumitrache s-a clasat pe 4, în 14 sec 30/100, acumulând 6 puncte.

În proba de urmărire ştafetă mixtă, Nicolae Marian Coman, David Iustin Năstase, Ioana Teodora Gheorghe şi Florina Pierdevară au ocupat locul 5 (4:52.74).

La 100 m feminin, Marina Andreea Baboi s-a clasat pe 5, în 11 sec 79/100, acumulând 4 puncte.

Anamaria Nesteriuc a terminat pe 6 la 100 m garduri feminin, în 14 sec 34/100, alegându-se cu 2 puncte.

Ioana-Valentina Plăvan a fost a şasea la aruncarea suliţei şi a primit 2 puncte.

La săritura în lungime feminin, Florentina Costina Iuşco a fost a doua, cu 6,44 m, primind 10 puncte.

Mihai Donisan s-a clasat pe primul loc la săritura în înălţime masculin şi a luat 11 puncte.

Sferturile de finală vor avea loc marţi.

ACTUALIZARE 23 iunie. Pugiliştii români Cosmin Petre Gîrleanu şi Maria Claudia Nechita s-au calificat, duminică, în sferturile de finală la Jocurile Europene de la Minsk.

Gîrleanu, campion mondial juniori în 2015 şi vicecampion european U22 în 2018, l-a învins în optimile cat. 49 kg pe ungurul Attila Bernath, la puncte (3-2), iar în sferturi îl va înfrunta pe armeanul Artur Hovhanisian.

La feminin, Claudia Nechita s-a calificat în sferturile cat. 51 kg după de a învins-o pe norvegianca Veronica Losvik, la puncte (5-0). Miercuri, în sferturi, Nechita va boxa cu rusoaica Svetlana Soluianova.

â

ACTUALIZARE 22 iunie. Luptătoarele de sambo Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), Anda Mihaela Vâlvoi (cat. 64 kg) şi Alina-Petronela Păunescu (cat. +80 kg) au adus României, sâmbătă, primele medalii la Jocurile Europene de la Minsk, toate trei de bronz.

Daniela Poroineanu (56 kg) a fost învinsă în sferturile de finală de belarusa Anastasia Arhipova, dar a trecut în recalificări de Mariam Janaşvili (Georgia), iar în meciul pentru bronz a învins-o pe Valentina Gogua (Grecia).

La cat. 64 kg, Anda Mihaela Vâlvoi a învins-o în sferturi pe grecoaica Marianthi-Eirini Skorda, a pierdut semifinala cu rusoaica Ekaterina Onoprienko, dar a obţinut victoria în meciul pentru bronz cu spaniola Maria Cabas Gomez.

Alina-Petronela Păunescu, la cat. +80 kg, a pierdut în sferturi în faţa Katerinei Kaliujnaia (Belarus), dar s-a impus în recalificări în faţa lituaniencei Karina Stefanovic, iar apoi a câştigat meciul pentru medalia de bronz cu franţuzoaica Elena Chirac.

Alte două românce au pierdut meciurile pentru bronz şi au încheiat pe locul cinci, Daniela Mihaela Chiss (cat. 48 kg) şi Lorena Alexandra Podelenczki (72 kg).

Chiss a învins-o în sferturi pe belarusa Anfisa Kapaeva, a pierdut semifinala cu rusoaica Elena Bondareva şi meciul pentru bronz cu bulgăroaica Ţvetelina Ţvetanova

Podelenczki a pierdut în sferturi în faţa sportivei georgiene Nino Odzelaşvili, în recalificări a întrecut-o pe azera Gozal Zutova, dar a fost învinsă în meciul pentru bronz de Natalia Smal (Ucraina).

La masculin, în limitele cat. 68 kg, Laszlo-Zsolt Szoke a cedat în sferturi în faţa azerului Emil Hasanov, pierzând şi în recalificări în meciul cu rusul Nikita Kleţkov.

Jocurile Europene 2019: Ovidiu Ionescu şi Hunor Szocs, învinşi în turul al doilea al turneului de tenis de masăHits: 9

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close