Clik Aici!
ambulanta mehedintiEvenimentsalvarespitalul județeanupu mehedinti

Jurnal de Front. Încă un român a murit de coronavirus. Bilanț: 38

Deces 38

Bărbat, 66 ani jud Timis (contact cu un membru al familiei revenit din Germania). În data de 24.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul
„Victor Babes” – Timișoara. Rezultatul testării din data de 25.03.2020 a fost pozitiv. Data deces: 28.03.2020 – Spital „Victor Babes” -Timisoara, Sectia ATI. Patologie preexistenta: diabet zaharat tip II. HTA grad III.

Jurnal de front. Situația pandemiei de coronavirus în țară

A fost o noapte albă la Ambulanța Mehedinți, unde sâmbătă toți angajații instituției au protestat fiind speriaţi după ce au aflat că un pacient care a intrat în contact cu şase colegi a fost diagnosticat cu noul COVID-19.Personalul medical a solicitat să fie testați de teama justificată de anu răspândi acest virus.

Aceștia au acuzat DSP Mehedinţi că atunci când au făcut ancheta epidemiologică în cazul bărbatului diagnosticat cu infecţie cu coronavirus nu au inclus şi angajaţii Serviciului de Ambulanță Județean.

„Vrem să fim testaţi pentru că noi avem conştiinţă. Ştim ce înseamnă să intri în casa altuia”, a spus o angajată a SAJ Mehedinţi.

„Se ştie că domnii de la DSP n-au raportat la minister, la Bucureşti, problemele cu Ambulanţa? Au raportat doar ce le-a convenit lor, ce a dat bine”, au strigat alţi angajaţi.

O asistentă medicală a afirmat că bărbatul diagnosticat în data de 28 martie cu coronavirus nu a spus că ar putea fi suspect de infecţie cu noul coronavirus, aşa că echipajele nu au purtat costume speciale.

Pacientul a fost dus la UPU în data de 24 martie, de către un echipaj de Salvare, apoi a fost trimis la un alt spital, cu un alt echipaj, apoi dus acasă. După două zile, în 26 martie, pentru că starea lui s-a înrăutăţit, a fost solicitată din nou Ambulanţa care l-a adus la Urgenţa Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Toţi cei şase angajaţi, printre care şi un medic, au fost trimişi în izolare, sâmbătă seara.

Potrivit reprezentanţilor SJU Drobeta Turnu Severin, bărbatul a fost transferat, sâmbătă seara, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Craiova, unde se află în stare gravă, conform dcnews.ro

Hits: 4

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close