Clik Aici!
bioevaccoronavirusEvenimentizolete romanestimapnsars cov 2

Lotul 3 de izolete românești, recepționat. Vor fi distribuite în țară

”O comisie de recepţie, formată din specialişti ai Departamentului pentru armamente şi ai Direcţiei Medicale a MApN, a recepţionat vineri, 10 aprilie, la sediul operatorului economic SC Stimpex SA, al treilea lot de 35 de izolete de concepţie şi producţie românească. Producţia acestora va continua şi în cursul săptămânii viitoare pentru livrarea lotului nr. 4, reprezentând restul de 20 de izolete din totalul de 100 comandate de către MapN”, transmit oficialii MapN.

Sistemele de evacuare a persoanelor contaminate cu agenţi biologici – BIOEVAC – recepţionate vor fi distribuite, prin Direcţia medicală, sistemului medical naţional. Acestea asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă a persoanelor suspecte sau confirmate a fi contaminate cu agenţi biologici, inclusiv SARS-COV-2, fiind prevăzut cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă, mai transmit oficialii MApN.

”Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate”, se mai arată în comunicat.

Proiectul de cercetare-dezvoltare a fost derulat de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) a MApN.

Sursa foto: MApN

Hits: 4

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close