Clik Aici!
alimente pentru saracicosa nostrainfluenta politicamafiaNdranghetaRevista presei internaționale

Mafia își înmulțește banii profitând de criza din sănătate

„Principala activitate a clanurilor mafiote din aceste zile în Italia constă în a se repoziționa, a obține susținere și a găsi noi modalități de a înmulți banii, care vor reveni din abundență atunci când criza sanitară va dispărea.

Poliția a surprins deja rudele și membrii clanurilor mafiote în Calabria și în Sicilia, în timp ce distribuiau pungi cu alimente printre localnici.

Până sosesc ajutoarele anunțate de Guvernul condus de Giuseppe Conte, mafiile se vor infiltra în structura socială, susțin deopotrivă sursele judiciare și de poliție consultate.

De asemenea, împrumuturile abundă, antreprenorii au nevoie disperată de numerar. „Acum sunt multe facilități”, spune un comandant de carabinieri de rang înalt din Trapani. Clanurile dețin lichidități. Când criza va fi depășită, cei cre se împrumută vor plăti.

Izolarea are unii maeștri care au practicat-o cu mult înainte ca lumea să știe ce este un coronavirus. Nicola Gratteri, procurorul șef la Catanzaro și, probabil, cel mai mare expert din lume cu privire la ‘Ndrangheta, cea mai puternică mafie din Italia, cu peste 30.000 de afiliați numai în Calabria și capabilă să ruleze aproximativ 43 de miliarde de euro pe an, se teme de ce este mai rău.

Hits: 3

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close