Clik Aici!
StiriStiri Romania

Marcel Vela: ”Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele îndreptate asupra necuvântătoarelor”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, duminică, pe Facebook, că nu va tolera abuzurile îndreptate asupra necuvântătoarelor, precizând că a propus și s-a adoptat în Guvernul României înființarea Poliției Animalelor.

Aceste afirmații ale ministrului de interne au venit după ce un cățel a fost incendiat de câțiva minori, în județul Buzău.

”Cruzimile asupra animalelor comise de către tineri au consecințe extrem de grave în comportamentul lor de mai târziu și se pot transforma în infracțiuni cu violență împotriva oamenilor”, a notat Marcel Vela pe Facebook.

”Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele îndreptate asupra necuvântătoarelor, motiv pentru care am propus și s-a adoptat în Guvernul României înființarea Poliției Animalelor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne”

Marcel Vela:

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că, în cazul cățelului ars de viu, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor.

”Câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este pe mâini bune. Pentru cei care nu cunosc povestea, vă spun că a fost victima inconștienței și teribilismului a trei adolescenți din comuna Zărnești. Aceștia au turnat acetonă pe cățel și i-au dat foc, iar pentru a-și prezenta “bravura” au postat filmulețul pe o rețea de socializare”, a precizat ministrul de interne.

Cățelul ars de viu a fost salvat / FOTO.:Digi 24

”În urma apariției imaginilor pe internet, polițiștii din cadrul IPJ Buzău s-au autosesizat și i-au indentificat pe tinerii agresori. Din fericire, cățelul a fost găsit astăzi (n.r. – duminică) la domiciliul autorilor. Polițiștii l-au ridicat și predat asociației pentru protecția animalelor Kola Kariola, care va avea grijă de el.

De asemenea, pentru a clarifica toate aspectele, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor”, a mai precizat Marcel Vela.

Cățelul ars de viu a fost salvat de o asociație de protecție a animalelor, care a anunțat că patrupedul este în stare bună.

FOTO: Hepta

Hits: 1

Etichete
Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close