Clik Aici!
StiriStiri Romania

Masca e obligatorie și în cimitire, a anunțat Prefectura Dâmbovița

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a stabilit, sâmbătă, 1 iulie, extinderea obligativităţii purtării măştii sanitare şi în alte spaţii în aer liber decât cele stabilite iniţial.

”Începând cu 2 august, ora 6.00, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, oboarele, talciocurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane din gări, autogări şi alte asemenea), parcuri publice, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul lăcaşelor de cult, zona cimitirelor, exteriorul obiectivelor turistice”, informează Prefectura Dâmboviţa, într-un comunicat postat pe o rețea de socializare.

În măsurile anunțate la mijlocul săptămânii, masca era obligatorie doar în zonele aglomerate din pieţe, târguri şi oboare. Acum, hotărârea Comitetului Județean pentru Situația de Urgență cuprinde și alte zone: staţii de autobuz, peroane din gări, autogări, zona cimitirelor sau exteriorul obiectivelor turistice.

Obligativitatea purtării măștii în spațiile enumerate se instituie în intervalul orar 6:00-23:00.

Conform Biroului de Presă al Instituției Prefectului, măsurile intră în vigoare de pe 2 august, ora 12.00.

Hits: 2

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close